Bana yatırılmaz demeyin hemen e-Devlet ve PTT'den kontrol edin Bakan Yanık duyurdu milyonlarca kişinin hesabına sosyal yardım destek ödemeleri yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklaması ile milyonlarca kişiye sosyal yardım destek ödemesi müjdesi verdi. 65 yaş maaşı yaşlılık aylığı, evde bakım engelli maaşı, aile destek programı Kasım ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı.

Bana yatırılmaz demeyin hemen e-Devlet ve PTT'den kontrol edin Bakan Yanık duyurdu milyonlarca kişinin hesabına sosyal yardım destek ödemeleri yatırıldı

Dün kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni sosyal yardım destekleri büyük heyecan yaratmış, milyonlarca kişiye destek ödemesi yapılacağı ilan edilmişti. Beklenen müjdeli haber kabine sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından verildi. 

Bakan Yanık yapmış olduğu açıklaması ile Kasıma ayına ait destek ödemelerini hesaplara yatırmaya başladıklarını, bu kapsamda bugün itibari ile 2,1 milyar liralık paranın ödendiğini belirtti. Yapılan açıklama ile devletten düzenli sosyal yardım alan ve yeni sosyal yardım almak için başvuru yapan kişileri heyecanlandırdı. 

BAKAN YANIK MÜJDEYİ VERDİ, SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI! 

Sosyal yardım destek ödemelerini hesaplara geçirmeye başladıklarını belirten Bakan Derya Yanık "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Kasım ayında 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" diyerek engelli ve yaşlı kişilere yönelik olarak ödenen sosyal yardımların hesaplarına yatırıldığını duyurdu. 

Bana yatırılmaz demeyin hemen e-Devlet ve PTT'den kontrol edin Bakan Yanık duyurdu milyonlarca kişinin hesabına sosyal yardım destek ödemeleri yatırıldı - Resim : 1

Milyonlarca kişiye Kasım ayına özel olarak destek ödemeleri başlarken e-Devlet üzerinden başvuru yapan kişilere ödemeleri PTT şubeleri üzerinden yapılacak. Başvuru sahipleri başvurularının durumlarını yine e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Bu sene yapılacak olan yardımların kapsamları genişletilmiş, asgari ücretli çalışan milyonlarca kişiye de sosyal yardımlardan yararlanma imkanı sunulmuştu. 

Asgari ücretle çalışmasına rağmen geçim sıkıntısı yaşayan kişilere aile destek paketi başvurusu, doğalgaz ve elektrik faturası yardımı başvurusu yapma imkanı da sunulmuştu. Aile destek programı ödemeleri de başlarken doğalgaz faturası yardımı ödemelerinin de bu hafta içerisinde yapılacağı ilan edilmişti.