Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi, işsizlik maaşları güncellendi! En düşük 2588, en yüksek 5176 TL!

Haziran ayının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen yeni asgari ücret ile birlikte, işsizlik maaşları da güncellendi. Maaş ödemesi yapan Türkiye İş Kurumu, işsizlik maaşının güncel tutarlarını ve işsizlik maaşı almaya hak kazanabilmek için hangi şartların sağlanması gerektiğini açıkladı. İşte kamu kurumu tarafından finanse edilen hizmetin ayrıntıları…

Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi, işsizlik maaşları güncellendi! En düşük 2588, en yüksek 5176 TL!

Devlet kurumları pek çok farklı kategori altında ülke vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Fiziksel yardımların dışında maddi olarak da vatandaşların yardımına koşan kamu kurumlarından birisi de Türkiye İş Kurumu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türkiye İş Kurumu, yayınladığı personel alımı ilanları ve geliştirdiği diğer istihdam projeleri sayesinde ülke içi işsizlik oranının düşürülmesinde aktif olarak rol oynayan bir kamu kurumudur. Ek olarak çeşitli faktörler çerçevesinde işine son verilmiş olan kişiler de Türkiye İş Kurumu’ndan işsizlik ödeneği alabilmektedir.

Zorlu ekonomik şartların yaşandığı şu günlerde bir sebepten ötürü işine son verilmiş olan binlerce vatandaş, yeni bir iş bulana kadar geçimini sağlayabilmek adına işsizlik maaşından yararlanıp yararlanamayacağını araştırmaktadır. Kamu kurumu, işsizlik maaşına ilişkin merak edilen tüm soruları, yaptığı açıklamalar ile yanıtlamıştır.

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI TEMMUZ 2022

İşsizlik maaşı tutarları, o yıl açıklanan asgari ücret tutarına göre belirlenmektedir. Bu kapsamda ocak ayında zamlanan asgari ücret sonrasında güncel tutarları ile hizmete sunulan işsizlik ödeneği, haziran ayının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen ikinci asgari ücret zammı sonrasında tekrar değişmiştir. Türkiye İş Kurumu, yüzde 30’luk asgari ücret zammı sonrası hesaplanan en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı tutarlarını şu şekilde belirlemiştir:

  •          En düşük işsizlik maaşı: 2.588 TL
  •          En yüksek işsizlik maaşı: 5.176 TL

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi, işsizlik maaşları güncellendi! En düşük 2588, en yüksek 5176 TL! - Resim : 1

Türkiye İş Kurumu, işsizlik maaşı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken kriterleri şu şekilde belirledi:

  •          İşten çıkarılmış olmak (istifa etmemiş olmak)
  •          Son 4 aya ait prim ödemeleri yapılmış olmak
  •          Son 3 yılda 600 günlük sigortalı olmak ve primleri ödemiş olmak
  •          İşten çıkarılmanın üzerinden bir aydan fazla geçmemiş olmak

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMELERİNİ KAÇ AY YAPAR?

Türkiye İş Kurumu işsizlik maaşı hizmet süresine göre değişiklik gösteren işsizlik maaşı ödeme sürelerini şu şekilde belirledi:

  •          Son üç yılda 600 günlük hizmet süresi olana: 180 gün
  •          Son üç yılda 900 günlük hizmet süresi olana: 240 gün