Aracınızı doludan korumak için 3 basit yöntem! Hem arabanızı hem de cebinizi koruyan mucize yöntem: Yolculuk esnasında yakalanırsanız hemen....

El Nino sebebiyle yurdumuzda her gün farklı bir hava olayı yaşanıyor. Bunlardan biri de sağanak yağmurla beraber zaman zaman karşılaştığımız dolu yağışları. Dolu yağışları en çok da araba sahiplerini korkutuyor. Kaportalarda büyük hasara yol açabilen ve hem tamir maliyeti hem de aracı satarken sorun yaşatan bu durumu yaşamak istemeyen araç sahipleri ne önlem alacağını araştırıyor. Peki doludan araçlar nasıl korunur?

Aracınızı doludan korumak için 3 basit yöntem! Hem arabanızı hem de cebinizi koruyan mucize yöntem: Yolculuk esnasında yakalanırsanız hemen....

Dolu, her an her yerde gerçekleşebilen bir meteorolojik olaydır. Son yaz ayları, bu olayın artan bir sıklıkla meydana geldiğini gösterdi. Dolu, aracın kaporta ve camlarına zarar verebilir, bu da hasarlı parçaların onarımı veya değiştirilmesi için yüksek maliyetler anlamına gelir - hatta binlerce Euro olabilir. Bu tür problemleri önlemek için, hem önleme aşamasında hem de zararın karşılanmasında bazı basit çözümler benimsenebilir.

YOLCULUK ESNASINDA...

Yolculuk sırasında doludan nasıl korunulur? Dolu, seyahat ederken veya araç park halindeyken sizi yakalayabilir. İlk durumda yapılacak en iyi şey, hızla sığınak bulup aracınızı park etmek ve dolunun sona ermesini beklemektir. Genellikle bu atmosfer olayları birkaç dakika sürer, bu yüzden beklemek çok uzun sürmeyecektir.

Durmanın başka bir avantajı da, dolu tanelerinin hız nedeniyle araca daha fazla ve yıkıcı bir etkisi olmasını önler. Dolayısıyla dolu, hareket halindeyken sizi yakalarsa, hemen bir köprü gibi korunaklı bir yer bulmanız daha iyi olacaktır - özellikle otoyolda tek sığınak olarak hizmet veren bir köprü. Ayrıca şehirdeyseniz, bir umumi garaj veya sundurma da uygun koruma sağlayabilir.

Aracınızı doludan korumak için 3 basit yöntem! Hem arabanızı hem de cebinizi koruyan mucize yöntem: Yolculuk esnasında yakalanırsanız hemen.... - Resim : 1

PARK ETTİĞİNİZ YERİ İYİ SEÇİN

Araç dururken doludan aracınızı korumak için çözümler Araç park halindeyken, dolu riski altındaysanız, aracınızı en iyi koruyan şey, aracı kapalı bir alanda tutmaktır. Garajı olmayanlar ise hava durumu dolu tehdidini haber verdiğinde bir sundurma belirlemek veya bir köprü altına gitmek gibi tedbirler alabilir. Hava tahminleri artık yerel olarak oldukça güvenilirdir.

AĞAÇ ALTI GÜVENLİ Mİ?

Bu, dolunun aracınıza tamamen etkisini önlemeyi sağlayan en güvenli ve etkili çözümdür. Ancak aracı ağaç altına park etmekten kaçının. Gerçekten de gövde veya dallar, fırtınalar nedeniyle düşebilir, son olaylar bize bunu gösterdi. Ayrıca ağaçlar yıldırımları çekme eğilimindedir.

ARAÇ ÖRTÜSÜ KULLANIN

Kendin Yap Koruma Alternatifleri Evinizin altında park halindeyken aracınızı korumak için, kendin yap çözümler veya ticari olarak hazır kitler de kullanabilirsiniz. Piyasada mevcut birçok araç örtüsü türü bulunmaktadır, standart örtüler en yaygın ve ekonomiktir. Şemsiye şeklinde örtüler, en yenilikçi olanlarıdır ancak daha pahalıdır ve biraz karmaşık bir montaj gerektirebilir. Ayrıca şişirilebilir örtüler bulunur ve bunlar sadece birkaç dakika içinde tam bir kaplama sağlar.

GELENEKSEL YÖNTEMLER

Aracınızı doludan korumak için piyasada bulunan çözümlere ek olarak, ev yapımı çözümler de mevcuttur. Arabanın gövdesini, kırılgan nesneleri paketlemek için kullanılan köpük dolgular gibi malzemelerle kaplayabilirsiniz. Alternatif olarak polistiren levhalar da kullanılabilir. Evinizdeki eski veya kullanılmayan battaniyeler de oldukça etkili bir koruma sağlayabilir. Bunları arabanızın üzerine serin ve ip veya bant gibi malzemelerle bağlayın. Kartonlar da iyi bir çözüm olabilir.

Etiketler: dolu, mucize