Araç sahiplerini çıldırtan yeni vergi dönemi, ÖTV ve MTV'den sonra "KAV" vergisi...

Türk vatandaşlarının vergi yüküne yeni bir ek getiriliyor. Vergilendirme konularındaki son gelişme, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi vergilere ek olarak, "KAV" vergisi olarak adlandırılan yeni bir düzenleme gündeme geldi. Bu gelişme, özellikle araç sahipleri arasında dikkat çekti ve vergi mükellefleri arasında tartışmalara neden oldu.

Araç sahiplerini çıldırtan yeni vergi dönemi, ÖTV ve MTV'den sonra

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararnamesi sonrası ülke tartışmalarla çalkalanırken, yeni bir vergi için hazırlıklara başlandığı iddia edildi.

KAV nedir?

Karbon Vergisi (KAV), son dönemde vergi politikalarının merkezinde olan Türkiye’nin getirmesi planlanan bir vergidir. KDV, MTV ve ÖTV’ye ek olarak KAV ile karşı karşıya kalacak. Kısa adı KAV olarak belirlenen bu yeni vergi için Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulduğu iddia edilen daire başkanlığıyla hazırlıkların hızlandığı belirtildi.

Bozkurt Maliye Bakanlığı’nda daire başkanlığı?

Gazeteci Turhan Bozkurt’un iddiasına göre, AK Parti iktidarı çok yakın bir gelecekte Karbon Vergisi’ni getirmeyi planlıyor ve hatta Bozkurt Maliye Bakanlığı’nda bu vergi için daire başkanlığının bile oluşturulduğunu söyledi. Bozkurt, “ÖTV, MTV ve KDV derken, Karbon Vergisi (KAV) geliyor. Maliye’de daire başkanlığı bile hazır.” şeklinde konuştu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararnamesi sonrası ülke tartışmalarla çalkalanırken, yeni bir vergi için hazırlıklara başlandığı iddia edildi.
  • Yeni verginin kısa adı Karbon Vergisi (KAV) olarak belirlendi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulduğu iddia edildi.
  • Gazeteci Turhan Bozkurt’un iddiasına göre, AK Parti iktidarı çok yakın bir gelecekte Karbon Vergisi’ni getirmeyi planlıyor ve hatta Bozkurt Maliye Bakanlığı’nda bu vergi için daire başkanlığının bile oluşturulduğunu söyledi.

Araç sahiplerini çıldırtan yeni vergi dönemi, ÖTV ve MTV'den sonra "KAV" vergisi... - Resim : 1

Türkiye’nin yeni bir vergisi konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararnamesinin ardından, ülke tartışmalarla çalkalanırken, yeni bir vergi için hazırlıklara başlandığı iddia edildi. Bu yeni verginin kısa adının Karbon Vergisi (KAV) olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulduğu belirtildi. Gazeteci Turhan Bozkurt’un iddiasına göre ise, AK Parti iktidarı çok yakın bir gelecekte Karbon Vergisi’ni getirmeyi planlıyor ve hatta Bozkurt Maliye Bakanlığı’nda bu vergi için daire başkanlığının bile oluşturulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren çifte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararnamesinin ardından, ülke tartışmalarla çalkalanırken, yeni bir vergi için hazırlıklara başlandığı iddia edildi. Yeni verginin kısa adının Karbon Vergisi (KAV) olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulduğu belirtildi. 

Etiketler: vergi, ötv, MTV