Araç almak artık hayal oldu: Araba almak isteyenlere kötü haber Tüm araçlara yüzde 116 zam…

Araç almak için bekleyenlerin hayalleri kabusa dönüştü. Araç fiyatlarına dev zam geldi. Vergilere gelen artışlardan etkilenen araç piyasasında fiyatlar uçuşa geçti. Araç vergilerine yeni zamlar geldi. Resmi Gazete yayınlandı yüzde 116 zamlı olarak satılacak.

Araç almak artık hayal oldu: Araba almak isteyenlere kötü haber Tüm araçlara yüzde 116 zam…

Araç fiyatlarına dev zam geldi. Vergilere gelen artışlardan etkilenen araç piyasasında fiyatlar uçuşa geçti. Araç vergilerine yeni zamlar geldi. Resmi Gazete yayınlandı. Deprem felaketinin yol açtığı ekonomik kayıplar ile birlikte Türkiye zorlu bir sürecin içerisine girdi. Kurumlar vergisinin %25'i yükselmesi ile birlikte hükümet de vergileri arttırmak için 2 önlem paketini devreye soktu. KDV oranlarının %18'den %20'ye çıkarılması otomobillerde 17 bin TL zam uygulanmasına neden oldu. Yaşanan son gelişmelerle birlikte otomobil almak da artık imkansız bir hale geldi. İşte tüm detaylar…

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda katma değer vergisindeki oranların yeniden belirlendiği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda KDV'nin %18 olduğu ürünlerde %20'ye yükseltilmesine karar verilirken %8 olan ürünlerde ise %10'a çıkarılması kararına varıldı.

Araç almak artık hayal oldu: Araba almak isteyenlere kötü haber Tüm araçlara yüzde 116 zam… - Resim : 1

Yurtdışı telefonları için ödenecek harçların 20.000 TL yükseltildiği duyurulurken pasaport harçlarının da %50 zamlandığı belirtildi. Pazartesi itibariyle yürürlüğe girecek olan karar doğrultusunda yeni fiyatlardan ödeme yapılacak.

YÜZDE 16'YA YÜKSELDİ

Araç almak isteyen vatandaşlar yeni vergi rakamları ile karşı karşıya kalırken Bütün hayalleri de suya düştü. Otomobil sektöründe KDV %18'den %20'ye yükseltildi. Bunun yanı sıra ÖTV'li otomobillerde vergi tutarı %12'den %16'ya yükseldi. Yapılan zamlar doğrultusunda Ortalama bir aracın fiyatı 17.000 TL zamlanmış oldu.1 milyon TL olan bir aracın fiyatı 1 milyon 16.950 TL'ye yükseltildi.