Ankara'dan gece yarısı zam haberi geldi: Ekmek 12 lira olacak!

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu bir açıklama yaptı. Kavuncu son gelişmelerden sonra Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 lira olmasının zorunlu hale geldiğini açıkladı. İşte detaylar

Ankara'dan gece yarısı zam haberi geldi: Ekmek 12 lira olacak!

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Meclis'te kabul edilen son Torba Yasa'dan sonra Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 TL olmasının zorunlu hale geldiğini duyurdu. "Ekmek 12 TL oluyor" başlığıyla yazılı açıklama yayınlayan Kavuncu, gelen zamların ekmeğin maliyetini artırdığını söyledi.

 Ankara'dan gece yarısı zam haberi geldi: Ekmek 12 lira olacak! - Resim : 2

EKMEĞİN MALİYETİ 10 LİRAYA ÇIKACAK

Son günlerde bütün ürünlere zam geldiğini, bu zamların da ekmeğin maliyetini arttırdığına dikkat çeken Kavuncu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son 1,5 yıl içerisinde mazot, elektrik, taşıt fiyatları, doğal gaz zamları, inşaat, asgari ücret artışı ve vergi zamlarından ve sürekli artan ekmek maliyetlerinden dolayı, Türkiye genelinde 250 gram ekmek normalde 7-10 TL arasında olacaktı.Ancak; son çıkan Torba Yasa ve beraberinde getirilen vergi artışları yüzünden, ekmek maliyetinin 10 TL bandına çıkması bekleniyor."

"12 TL OLMA ZARURETİ DOĞMUŞTUR"

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu gelen zamlar ve maliyet artışına dikkat çekerek, "TBMM’den geçen bu Torba Yasa sonrası, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 TL olma zarureti doğmuştur. Ekmek fiyatlarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz" ifadelerini kullandı.