Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana dikkat: Afrika sıcakları Türkiye’yi vuruyor! Çarşamba gününden itibaren bu illerde termometreler 38 dereceyi görecek

Türkiye, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girmeye hazırlanıyor. Bu hafta sonundan itibaren Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerde hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları sıcak çarpması ve güneş yanığı gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana dikkat: Afrika sıcakları Türkiye’yi vuruyor! Çarşamba gününden itibaren bu illerde termometreler 38 dereceyi görecek

Türkiye, yaz mevsiminin son günlerinde Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girmeye hazırlanıyor. Bu hafta sonundan itibaren Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerde hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları sıcak çarpması ve güneş yanığı gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Sıcak hava dalgası, Afrika’nın kuzeybatısından yükselen yüksek basınç merkezinin Türkiye üzerine doğru ilerlemesiyle oluşuyor. Bu durum, Türkiye’nin batı ve güney bölgelerinde nem oranının da artmasına neden oluyor.

Hava Forum tarafından yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasının çarşamba gününden itibaren etkisini artıracağı ve cumartesi gününe kadar devam edeceği belirtildi. Bu süreçte İstanbul 31, Ankara 29, İzmir 34, Antalya 36, Adana 37, Aydın 38, Bursa 32 derecelere çıkacak.

Sıcak hava dalgasının pazar gününden itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta başından itibaren Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağışların görüleceğini duyurdu.