Amerikan bankasının dolar tahmini duyanların şekeri tansiyonu fırladı

Amerikan bankası, Türkiye hakkındaki analizini açıkladı. Aynı zamanda, banka, doların ne kadar artacağına dairde tahminlerini paylaştı

Amerikan bankasının dolar tahmini duyanların şekeri tansiyonu fırladı

Türkiye'ye yönelik bir analiz yayınlayan Amerikan bankası, doların gelecek tahminleri hakkında yorumlar yaptı.

Türkiye, Merkez Bankası'nın Perşembe günü ortaya koyacağı faiz oranlarını sabırsızlıkla beklerken, dolar ve altın, tarihi zirvelerini yaşamaya devam ediyor. En son olarak Euro'nun 30 TL'yi aştığı ve gram altınla birlikte yeni zirveler görüldü. Bu gelişmeler ışığında, iç piyasadaki ekonomik hareketleri değerlendiren Amerikan bankası, doların en üst seviyeye çıkacağı değeri ve faiz tahminini ifade etti.

DOLAR 31 TL'YE ULAŞACAK

Bloomberg'in raporuna göre, Bank of America Securities (BofA), Türkiye'ye dair bir değerlendirme yayınlayarak beklentilerini sıraladı. Doların maksimum yüksekliğini belirleyen banka, ayrıca enflasyon oranları hakkında da tahminini artırdı. Amerikan bankası, dolarda yıl sonuna kadar 31 TL seviyelerine ulaşılabileceğini belirtti.

 Amerikan bankasının dolar tahmini duyanların şekeri tansiyonu fırladı - Resim : 2

500 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI

Yıl sonu enflasyon tahminini %44'ten %58'e çıkaran banka, faiz artışına dair beklentilerini de dile getirdi. Bu durumda, BofA, TCMB'nin 500 baz puanlık bir faiz artışına gitme olasılığını öngördü. Bilinen üzere Merkez Bankası'nın Temmuz ayı faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.