Alman Bankası o tarih işaret edip dolar yatırımcısına sinyali verdi: Dolar 32 liraya yükselecek

Enflasyonun yüzde 47,83 olarak açıklanmasının ardından Alman Deutsche Bank, 2023 için dolar/TL tahminini 27’den 32’ye yükseltti. Banka dolar yatırımcısına o tarihi işaret etti!

Alman Bankası o tarih işaret edip dolar yatırımcısına sinyali verdi: Dolar 32 liraya yükselecek

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 olarak gerçekleşmişti. Türkiye’de artan enflasyon ve dış ticaret açığı Türk Lirası’nda değer kaybı beklentilerini artırdı. Alman Deutsche Bank analistleri tahminlerini 2023 yılı sonu için 27’den 32’ye yükseltti. Banka, kurun 2024 sonunda ise 35 TL’ye yükselmesini bekliyor.

Bloomberg’den Kerim Karakaya’nın haberine göre, Deutsche Bank analistleri, fiyat artışlarına ve “politika yapıcıların enflasyonu daha sürdürülebilir bir patikaya döndürmede karşılaştıkları zorluklara” işaret etti.

 

Alman Bankası o tarih işaret edip dolar yatırımcısına sinyali verdi: Dolar 32 liraya yükselecek - Resim : 2

HSBC DE TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

İngiliz banka HSBC de dolar/TL beklentisini 2023 sonu için 27’den 29’a, 2024 için 29’dan 32’ye yükseltmişti.

Dış ticaret açığındaki artışa ve enflasyondaki yukarı yönlü ivmelenmeye dikkat çeken HSBC ekonomistleri, cari dengede beklenen iyileşmenin sınırlı olabileceğine vurgu yapmıştı. Ayrıca yüksek enflasyonun reel faizleri düşürdüğünü belirten banka, bunun da TL üzerinde risk oluşturabileceğini belirtmişti.