Alarko (ALARK) hisse yorumu: Oğuzhan Bıkmaz'ın ALARK hisse fiyatı beklentisi

Borsada ALARK işlem kodu ile işlem gören Alarko Holding hisse yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Oğuzhan Bıkmaz Alarko hisse yorumu ile bir değerlendirmede bulundu. ALARK hisse fiyatı hakkında beklentileri paylaşan Oğuzhan Bıkmaz, beklentilerini açıkladı. İşte Alarko (ALARK) hisse yorumu detayları...

Alarko (ALARK) hisse yorumu: Oğuzhan Bıkmaz'ın ALARK hisse fiyatı beklentisi

ALARK hisse senedi olan yatırımcılar ALARK (Alarko) hisse fiyatı yanı sıra hisse yorumlarını yakından takip ediyor. İşte ALARK hisse yorumu ve Alarko hisse fiyatı tarafında beklentilerde son durum…

İnfo Yatırım Analisti Oğuzhan Bıkmaz şirketin Youtube kanalında Alarko hisse yorumu ile yatırımcıları yatırım tavsiye olmadan bilgilendirdi. 

ALARK hisse fiyatı - 19 Nisan 2024

Alarko (ALARK) hisse yorumu: Oğuzhan Bıkmaz'ın ALARK hisse fiyatı beklentisi - Resim : 1
ALARK hisse fiyatı

Oğuzhan Bıkmaz, ALARK (Alarko) hisse fiyatı hakkında da beklentilerini, tahminlerini takipçileriyle paylaştı.

ALARK hisse fiyatı 19 Nisan’da 119,20 liradan işlem görüyor. ALARK hisse önceki kapanışı 132,30 liradan gerçekleşti.

ALARK (Alarko) hisse yorumu

Alarko hisse yorumu
Oğuzhan Bıkmaz, Alarko hisse yorumu 15 Nisan 2024

Oğuzhan Bıkmaz’ın 15 Nisan 2024 ALARK hisse yorumu şöyle;

“Alarko hisse bizim model portföyümüzde olan şirketlerden. O hissenin problemi de şuydu; ortaklar tarafında olan paylarını borsada işlem görebilir tipe dönüştürmeden dolayı ek fiyatı bir süredir baskılanıyor oldu. Alarko Holding 2022 yılının yıldızıydı. Enerji hikayesiyle herkesin bildiği gibi orada ciddi anlamda yüksek enerji fiyatlarından dolayı zarara rağmen şirket aktif yöntemiyle ciddi karlar etmişti. O zamandan beri işte hissenin başına gelen hadiselerle işte ortak satışı olsun veya iletişim yönetimi gibi konular olsun sürekli ciddi ucuz fiyatlı hisse ve ucuz fiyatlanması gelecek diyebiliyorum ama şimdi Alarko’nun hikayesi 2022'de ki kazandığı paralarla gıda, havacılık ve teknoloji tarafında yeni şirketler satın alarak yatırımlar yapıyorlar ana hikayesi tarım tarafındaki yeni yatırımları ve beklenenden çok erken karlılığın başlayacağına dair yönlendirmeler geldi.

2024 yılında 22-24 milyar net kar projeksiyonu verdiler o anlamda bakınca şirketin piyasa değeri 60 milyar yine üçlerde bir prospektif FK oranı oluyor yine ciddi ucuz diyebileceğimiz hisselerden bir tanesi aslında o toplantının yapıldığından beri de hisse fiyatı daha hareketli.

Alarko Holding’in 2028 yılı itibariyle 4 milyar dolar aktif değere ulaşma  planı var. Hedef 3 milyar dolardı ve 2030 yılına kadar bu biraz erkene çekilmiş oldu. Böyle böyle olunca yani bu başarılı proaktif yönetimiyle ve hem de elinde bulundurduğu güçlü nakit etkisiyle biraz daha uzun vadede büyüme anlamında ciddi potansiyeli var ama bu bir taraftan da şirketin ortaklarının da paylarını borsada satmaya niyetlenmesi de hisse fiyatını baskılıyor. Tabii ki şimdi bilanço dönemi olduğu için bu hisseler satılamayacak.

2023 son çeyrek bilançosu dönemi biterken daha ardından bir çeyrek son çeyrek bir 2024 bir çeyrek bilanço dönemi başlıyor olacak yine bir sessizlik dönemi olacak mecburen haziranın sonuna kadar tahminimce tam hatırlayamadım şimdi burada bu pay kaydileştirilen paylar satılamayacak. Öyle olunca bu paylar satılabilir düşüncesi baskı yaratmaya devam edebilir. Açıkçası yine yatırımcının canını o anlamda biraz sıkıyor. Daha doğrusu ciddi anlamda ucuz fiyatlanması sonunda hem orta hem uzun vadeli planları ciddi anlamda etkileyici. 

Alarko Holding ciddi anlamda konservatif veren bir şirket. Yukarı yönlü marjda beklentiler ciddi yüksek oluyor o yüzden beklediğimizden daha da iyi büyümeler gelecek. Muhtemelen o tarafta bir tek enflasyon muhasebesinin sonucunun ne olacağını kestiremiyorum.

Kısa vadeli o şey nakit olduğu için oradan bir miktar zarar görme ihtimali var. Onun dışında biraz daha sabır gerektiren bir hisse olduğunu düşünüyorum.”


Çekince! Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiştir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.