Akşener, İYİ Parti'nin İBB adayını açıkladı! "Bana düşer, ben İstanbul'u istiyorum" dedi

31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala İYİ Parti İBB adayını bugün açıkladı. Genel Başkan Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin İBB başkan adayının "Bana düşer, ben İstanbul'u istiyorum" diyen Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu.

Akşener, İYİ Parti'nin İBB adayını açıkladı!

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bugün Genel Başkan Meral Akşener tarafından partisinin grup toplantısında açıklandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İBB başkan adayının "Ben İstanbul'u istiyorum" diyen İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı. 

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu

Akşener, ayrıca partisinin Balıkesir adayının Turhan Çömez, Sincan adayının ise Fatih Koca olduğunu bildirdi. 

İYİ Parti lideri, "Turhan Çömez kardeşim de aynısını yaptı, Turhan Çömez de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Milletvekillerimizi şehirlerden aday yapmak istemiyordum. Fatih Koca'ya talimat verdim, Sincan Belediye Başkan adayımız." dedi.

İBB adayı Buğra Kavuncu'dan ilk açıklama

İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kavuncu, şunları söyledi:

“Hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun, İstanbul için hayırlı olsun, İstanbullular için hayırlı olsun. İstanbul’a geçeceğim, hazırlık çalışmalarımız olacak. Ondan sonra zaten İstanbul ile ilgili hayallerimizi, projelerimizi; nasıl bir İstanbul istediğimizi, beklediğimizi; İstanbul’u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlerimize anlatacağız.”

 Mesaj hiç kimseye değil

“Birilerine olan vefa rafa kalkar” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Kavuncu, şunları söyledi:

“Mesaj hiç kimseye değil. Burada sadece vurgulanan şu. Biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda, partimizin her ferdi üzerine düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda, kurumlar için, partiniz için, ülkeniz için, devletiniz için sorumluluk size geldiğinde buna her Türk vatandaşı evet demekle mükelleftir.”