Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yârdım destek açıklaması: Sosyal yardım destek paralarına zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı son dakika açıklamasıyla sosyal yardım destek ödemelerine zam yapıldığını açıkladı. Peki sosyal yardım destek paraları ne kadar arttı? Kim ne kadar alacak? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yârdım destek açıklaması: Sosyal yardım destek paralarına zam yapıldı mı?

Milyonlarca kişinin bir süredir beklediği maaş zamları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Haziran ayında gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücretin yüzde 34 oranında artarak 11 bin 402 TL seviyesine çıkmasında mutabık kaldı. TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağı duyuruldu. Memur maaşlarında ise yüzde 17.55 oranında enflasyon zammı ve 8 bin 77 TL seyyanen artışa gidildi. Söz konusu maaş zamlarının belli olmasının ardından, sosyal yardım ödemelerindeki artış da belli oldu.

Sosyal Yardımlara Zam Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısına göre destek ödemelerine zam yapıldığını belirtti. Bu çerçevede, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı. Gerçekleşen artış ile ağır silikozis aylığı 770 TL yükselmiş oldu.

Destek Ödemeleri Temmuz Ayı Zammı

Ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıkarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş farklı ödemeler ile ilgili bilgi verdi. Memur maaş katsayısı oranında yapılan artış ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Göktaş “Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye, orta silikozis aylığı 3.938TL’den 4.629 TL’ye, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.