65 Yaşını Dolduranlar Dikkat: Aylık 864 TL Adınıza Hesabınıza Yatacak! Başvuru Yapmalısınız!

Yaşlılık aylığı başvurusu ve şartları hakkında araştırma yapanlar için tüm detaylar belli oldu. Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişinin yararlandığı yaşlılık aylığı, halk arasında 65 yaş aylığı olarak da bilinir. Asgari ücrete endekslenen 65 yaş aylığı, son dönemde asgari ücrete zam yapılmasıyla birlikte değişiklik göstermiştir.

65 Yaşını Dolduranlar Dikkat: Aylık 864 TL Adınıza Hesabınıza Yatacak! Başvuru Yapmalısınız!

Yaşlılık aylığı, maddi durumu yetersiz ve hiçbir geliri olmayan yaşlılar için devlet tarafından aylık olarak verilen bir yardımdır. Geçmişte 3 ayda bir olacak şekilde yapılan 65 yaş aylığı günümüzde her ay verilmektedir. Halk arasında 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık aylığı her yıl asgari ücrete göre belirlendiği için bu yıl ikinci asgari ücret düzenlemesinden sonra değişiklik göstermiştir.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar?

Yaşlılık aylığı 2022 yılında asgari ücrete ikinci kez yapılan düzenlemenin ardından değişiklik göstermiştir. Haziran ayı enflasyon rakamı belli olduktan sonra zam gelen 65 yaş aylığı miktarı yüzde 8,45 oranında artmıştır. Hak sahipleri vatandaşların alabildiği 65 yaş aylığı PTT şubelerinden ve gişelerinden ödenmektedir. Son asgari ücret zammı ile birlikte yaşlılık aylığı 864 TL’dir.

65 Yaş Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

65 Yaşını Dolduranlar Dikkat: Aylık 864 TL Adınıza Hesabınıza Yatacak! Başvuru Yapmalısınız! - Resim : 1

Yaşlılık aylığı başvurusu yapabilmek için öncelikle ikamet edilen yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen müracaat edilmelidir. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden de 65 yaş aylığı başvurusu yapılabilir. Başvuru yapan kişiye, başvuru alındı belgesi verilir ve 1 ay içinde müracaat sonuçlanır.

65 Yaş Aylığı Şartları Nelerdir?

Yaşlılık aylığı şartları, bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarda aranan koşullardan oluşur. Devletten 65 yaş aylığı alabilmek için bir kişinin şu şartları karşılaması gerekir:

  •          Başvuru yapanın 65 yaşını doldurmuş olması
  •          TC vatandaşı olması
  •          Herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması
  •          Nafaka almaması
  •          Hiçbir geliri bulunmaması
  •          Sağlık sigortasının olmaması
  •          Yüzde 40’ın üzerinde engelinin bulunması
  •          Hane halkı ortalama gelirinin asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması (Güncel 941 TL)

Bu koşulları karşılayan vatandaşlar 65 yaş aylığı başvurusunda bulunabilir. Türkiye’de güncel verilere göre yaklaşık 800 bin vatandaşın faydalandığı 65 yaş aylığı ödemeleri devam etmektedir.

Etiketler: 65 yaş aylığı