65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı yeniden başlıyor.. 13 il için kritik uyarı geldi..

Meteoroloji’den yapılan son açıklamaya göre, ülkenin bazı bölgelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yaşlı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Detaylar haberimizin devamında...

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı yeniden başlıyor.. 13 il için kritik uyarı geldi..

Ülkemizin birçok bölgesinde sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Eylül Perşembe günü için hava durumu tahminlerini duyurdu. Buna göre 13 şehirde sağanak yağışlar şiddetli olacak. Yaşlı vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

YAĞIŞLAR ŞİDDETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Eylül Perşembe günü için hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara’nın batı ilçelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van’ın kuzey kesimleri ve Iğdır’ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor.

SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Mersin için ‘sarı’, Rize ve Artvin içinse ‘turuncu’ alarm verdi. Bu illerde yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşların sağanak ve fırtınalı havalarda dışarı çıkmamaları tavsiye edildi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzeydoğudan (40-60 km/saat), Doğu Karadeniz’de Batı ve Kuzeybatıdan kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.