2023 Temmuz ayı kayıtlardaki en sıcak ay oldu: Copernicus İklim Değişikliği Servisi ve Dünya Meteoroloji Örgütü açıklama yaptı temmuz ayı sıcaklık rekoru kırdı

Avrupa Birliği'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi ve Dünya Meteoroloji Örgütü, normalin çok üstünde giden hava sıcaklıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda 2023 Temmuz ayının çok yüksek ihtimalle kayıtlardaki "en sıcak temmuz" ve "en sıcak ay" olacağını belirtti. Böylelikle, Temmuz 2019'daki en sıcak ay rekorunun kırılması bekleniyor. DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas ise sera gazı salımını düşürme ihtiyacına değindi temmuz ayı ile ilgili bakın ne söyledi…

2023 Temmuz ayı kayıtlardaki en sıcak ay oldu: Copernicus İklim Değişikliği Servisi ve Dünya Meteoroloji Örgütü açıklama yaptı temmuz ayı sıcaklık rekoru kırdı

AB'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi ve Dünya Meteoroloji Örgütü, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken 2023 Temmuz ayının çok yüksek ihtimalle kayıtlardaki "en sıcak temmuz" ve "en sıcak ay" olacağını belirtti. Böylelikle, Temmuz 2019'daki en sıcak ay rekorunun kırılması bekleniyor. DMÖ Genel Sekreteri Taalas, "Temmuzda milyonlarca kişiyi etkileyen aşırı hava olayları, maalesef iklim değişikliğinin acı gerçeği ve geleceğin habercisi." diyerek uyarıda bulundu.

AB'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi ve Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (DMÖ) yaptığı ortak açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından 2023'ün Temmuz ayının ilk 3 haftası bugüne kadarki en sıcak 3 haftalık dönem olduğu belirtildi.

Temmuz 2023’te küresel ortalama sıcaklığın sanayi öncesi dönemin 1,3 ila 1,7 derece üzerinde olacağı ve mutlak küresel ortalama sıcaklık açısından şimdiye kadar kaydedilen "en sıcak ay" olacağı tespit edildi.

Copernicus verileri, Temmuz 2023'ün çok yüksek ihtimalle kayıtlardaki "en sıcak temmuz" ve "en sıcak ay" olacağını gösterdi. Böylece Temmuz 2019'daki en sıcak ay rekorunun kırılması bekleniyor.

Küresel ortalama sıcaklık artışı, temmuzun ilk ve üçüncü haftasında sanayi öncesi döneme göre 1,5 dereceden fazla oldu.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ACI GERÇEĞİ"

DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas, sera gazı salımını düşürme ihtiyacını öncekinden daha acil olduğuna işaret ederek uyarıda bulundu:

"Temmuzda milyonlarca kişiyi etkileyen aşırı hava olayları, maalesef iklim değişikliğinin acı gerçeği ve geleceğin habercisi. İklim konusunda harekete geçmek lüks değil, mecburiyettir."

DMÖ tarafından gelecek 5 yıldan birinin kayıtlardaki en sıcak yıl olma ihtimali yüzde 98 olduğunu belirtildi.