2023 Ocak zammı için rakamı onlar belirleyecek! Bakan Bilgin asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak açıkladı

2023 yılında ödenecek olan zamlı asgari ücret maaşını belirleyecek olan asgari ücret toplantısı için beklenen tarih açıklamasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı.

2023 Ocak zammı için rakamı onlar belirleyecek! Bakan Bilgin asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak açıkladı

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı2023 yılının Ocak ayı itibari ile almaya başlayacağı zamlı maaş rakamları için geri sayım başlamıştı. Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile 2022 yıl başında yüzde 50 oranında rekor zamla 4 bin 250 liraya yükseltilen maaşlar ne yazık ki büyük bir hızla erimişti. 

Gelen zamlar sonrasında vatandaşın alım gücünün düşmesi üzerine asgari ücrete Temmuz ayında tarihte ilk kez memur ve emekli maaşında olduğu gibi ara zam yapılmış, asgari ücret maaşı yüzde 30'luk enflasyon zammı ile Temmuz ayından itibaren 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Yapılan bu zammın ardından gözler Aralık ayında açıklanacak 2023 zam oranına çevrilmişti. 

ASGARİ ÜCRET 2023 OCAK MAAŞI ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücret için açıklanacak olan yeni zamlı rakam merak konusu olmuştu. Bu sene ilk kez Eylül ayında maaş zammı için pazarlıklar yapılmaya başlanmış, erken kurulan pazarlık masasında rekor zamlar telaffuz edilmeye başlanmıştı. CHP sözcüsü Faruk Öztrak yaptığı açıklamasında asgari ücretin en düşük 7 bin TL olması gerektiğini söylerken açıklanan bu rakam çalışanları tatmin etmemişti. 

Gündeme pek çok rakam gelirken bu rakamlar arasında en çok dikkat çekenlerin başında 8 bin 500 TL rakamı yer almıştı. Yapılan açıklamalar peş peşe gelirken rakamlar adeta havada uçuşmuş, 10 bin ve 12 bin TL gibi rekor rakamlar bile telaffuz edilmişti. 

2023 Ocak zammı için rakamı onlar belirleyecek! Bakan Bilgin asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak açıkladı - Resim : 2

 2023 ASGARİ ÜCRET OCAK ZAMMI İÇİN ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

 Konu hakkında son dakika açıklaması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. 

Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diyerek toplantının Aralık ayında yapılacağını ilan etti.