CHP 2023 asgari ücret zammı için teklifini açıkladı refah payı ve enflasyon üzerinden hesaplanan rakam çalışanları memnun etmedi!

2023 asgari ücret beklentisi kamuoyu tarafından yakından takip edilirken konu hakkında bir açıklamada CHP tarafından yapıldı. Asgari ücret 2023 ne kadar olacak sorusuna verilen yanıt çalışanları memnun etmedi. İşte o rakam!

CHP 2023 asgari ücret zammı için teklifini açıkladı refah payı ve enflasyon üzerinden hesaplanan rakam çalışanları memnun etmedi!

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın Ocak ayında alacağı zam oranı için geri sayım başladı. Asgari ücretli çalışanların maaş zammı Aralık ayında, memur ve emeklinin zam oranı ise Ocak ayının ilk 5 günlük zaman dilimi içerisinde netleşecek. Asgari ücret zam oranı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ile belirlenirken memur ve emeklinin zam oranı ise Ocak ayının ilk haftası içerisinde TÜİK tarafından ilan edilecek olan enflasyon rakamları ile kesinleşecek. 

Asgari ücret zammı için bu sene enflasyon rakamlarına ek olarak memur ve emekliye ödenen refah payı da gündeme gelirken konu hakkında bir açıklamada CHP tarafından yapıldı. CHP adına açıklamayı partinin sözcüsü Faik Öztrak yaparken açıklanan rakam ne yazık ki asgari ücretli çalışanların beklentilerinin altında kaldı. 

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin kaç TL olacağı yönünde ki sorular gündemi meşgul etmeye devam ederken bir rakam açıklaması da Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP tarafından yapıldı. CHP sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan açıklamada enflasyonda yaşanan yükselişe dikkat çekilirken bu sene çalışanlara enflasyon zammına ek olarak refah payı da ödenmesi talep edildi. 

Yapılan açıklamada "Ocak ayında memur maaşlarını, ücretleri, asgari ücreti artırayım, millette bir işler iyi gidiyor havası yaratayım, sonra ezeyim, yaptığı bu. Gördük, Macaristan’da da böyle, bunları yaptılar seçimden önce seçimden sonra milleti ezip gittiler. Enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılması lazım. Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım" diyerek rakamı 7 bin TL olarak duyurdu. 

Asgari ücretli milyonların talep ettikleri rakamlar ise en düşük 8 bin 500 TL olarak belirtilmişti. Bu nedenle 7 bin liralık bir rakam çalışanların tepkisini çekti. Asgari ücret en son Temmuz ayında yapılan zamla 5 bin 500 liraya çıkartılmıştı. 

Etiketler: chp, asgari ücret