11 Ağustos 2023 son dakika deprem: Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Bingöl Karlıova’da korkutan deprem! Deprem şiddeti bakın kaç

AFAD verilerine göre, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, bugün sabah saat 04.55'de, 7.43 kilometre derinlikte deprem oldu. Depremin büyüklüğü korkuttu. Detaylar haberimizde.

11 Ağustos 2023 son dakika deprem: Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Bingöl Karlıova’da korkutan deprem! Deprem şiddeti bakın kaç

Son iki gündür Türkiye genelinde deprem sarsıntıları artış gözlemlendi. Arka arkaya gelen deprem haberleri ise vatandaşları korkuttu. En son deprem haberi ise Bingöl’den geldi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, bugün saat 04.55'de, 7.43 kilometre derinlikte, 4.3 büyüklüğünde deprem oldu.

11 Ağustos 2023 son dakika deprem: Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Bingöl Karlıova’da korkutan deprem! Deprem şiddeti bakın kaç - Resim : 1

AFAD; Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, bugün saat 04.55'de, 7.43 kilometre derinlikte, 4.3 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğünü 4.1 olarak duyurduğu depremin 6.5 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.


NACİ GÖRÜR, BİNGÖL İÇİN UYARMIŞTI

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 7 Nisan'da 4,5 büyüklüğünde meydana gelen Bingöl depremine ilişkin, "Bu bölge son depremlerden sonra hassas hale gelmişti" demişti. Prof. Dr. Görür, daha önceki açıklamalarında da , "Erzincan-Bingöl Karlıova arasında 7,4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" uyarısını yapmıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise şubat ayında Elazığ’ın afet bölgesi kapsamına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bingöl ve Tunceli depremi ile ilgili o bölgelerde tedbir alınmazsa; yaşanacak bir depremde Elazığ’a düzensiz bir göçü sağlayacak. Çünkü Elazığ 100 yıllık bir tarihin üstünde Bingöl ve Tunceli halkıyla iç içe yaşayan, ticari ilişkileri olan, gönül ilişkileri olan, akrabalık ilişkileri ve yerleşik düzen ilişkileri olan üç şehir. Deprem sebebiyle buraya büyük bir göç gelecek” uyarısında bulundu.

Aşağıda bulunan linkler aracılığıyla AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi verilerine erişebilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi tarafından "http://www.koeri.boun.edu.tr/" adresi üzerinden paylaşılan son veriler ile büyüklü küçüklü yaşanan sarsıntıların merkez üssü, şiddeti ve derinliği kamuoyu ile paylaşılıyor:

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından da "https://deprem.afad.gov.tr/last-earthquakes.html" adresi üzerinden paylaşılan listede son 100 deprem listeleniyor. Liste üzerinde artçılar başta olmak üzere Türkiye'de meydana gelen tüm sarsıntılar yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ