Yaşam alanlarınızı daha iyi temizleyebilmek için canınızdan olmayın! Uzmanlar, o temizlik malzemelerine karşı uyardı!

Yaşam alanlarını temizlerken sıklık ile kullanılan temizlik malzemelerine karşı tüketicileri uyaran kimyagerler, dikkat edilmemesi durumunda can kayıplarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Yaşam alanlarınızı daha iyi temizleyebilmek için canınızdan olmayın! Uzmanlar, o temizlik malzemelerine karşı uyardı!

Yaşam alanlarımızı temizlemek hem alanın mikroplardan arınmasını hem de buna bağlı olarak hastalıklara yakalanma riskinin azalmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda üretilen birçok temizlik malzemesi varken yaşam alanında bulunan her alanın temizliği için de farklı temizlik malzemesinden destek alınmaktadır. Ancak bu malzemelerin içerikleri kimyasal olduğu için hem kısa vadede hem de uzun vadede ciddi problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabilmektelerdir.

Özellikle temizlik takıntısı olan kişiler, yaşam alanlarını daha iyi temizleyebilme düşüncesi ile sıklık ile kimyasal içerikli temizlik malzemelerinden yararlanmaktalardır. Bu durum karşısında vatandaşları uyaran kimyagerler, 1900’lü yılların başından bu yana satışta olan temizlik ürünlerinin aslında çok da masum olmadığını ve farkında olunmasa da sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip olduklarını belirtti. Hangi ürünün neye zarar verdiğini açıklayan uzmanlar, ayrıntıları tüketiciler ile paylaştı.

HANGİ TEMİZLİK ÜRÜNÜ NEYE ZARAR VERİYOR?

Yaşam alanlarınızı daha iyi temizleyebilmek için canınızdan olmayın! Uzmanlar, o temizlik malzemelerine karşı uyardı! - Resim : 1

Kimyagerler tarafından yapılan açıklamalara göre kimyasal temizlik ürünlerini tek başına kullanmak kadar karıştırarak kullanmak da ciddi hasarlara sebebiyet verebiliyor. Yağ sökücü ve çamaşır suyu karıştırılarak kullanıldığında solunum yollarında bulunan oda kapakçıklarının zarar gördüğünü belirten uzmanlar, bu durumun virüslerin akciğerlere daha kolay yerleşmelerine zemin hazırladığını ifade etti. Uzun vadeli kullanımda akciğer mukozasının ortadan kalkacağını belirten uzmanlar, sonrasında ise akciğerlerin iflas edeceğine dikkat çekti.

Kireç çözücü malzemelerin yaşam alanlarında etkili olduğunu belirten uzmanlar, uzun vadeli tüketimde kişide kireçlenmeye sebep olabileceklerini vurguladı. Ayrıca tuz ruhu ve lavabo açıcıların da zehirlenmelere sebep olabileceklerini ifade eden uzmanlar, ağız solunumu ile bu içeriklerin vücuda taşındığını ve sindirim sistemini direkt olarak etkilediklerini belirtti.

SİRKE VE LİMON SUYU TÜKETİN!

Kimyasal içerikli temizlik maddelerinin bir arada ve dolapta muhafaza edilmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, kullanılmaları gerektiği durumlarda maske ve eldiven kullanılmasını, aynı zamanda da gözlük takılması gerektiğini ifade etti. Temizlikte sirkeden ve limon suyundan yararlanılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu doğal yöntemlerin hem etkili olduklarını hem de sağlığa zarar vermediklerini vurguladı.