Uzmanlardan çağrı! Turp yiyerek turp gibi olabilirsiniz! Kanseri uzaklaştıran etkili çözüm!

Doğanın mucizeleri saymak ile bitmezken uzmanlardan kişisel sağlığın korunmasında etkin bir role sahip olan turp sebzesine ilişkin yeni açıklamalar geldi. İşte turpun bilinmeyen faydaları…

Uzmanlardan çağrı! Turp yiyerek turp gibi olabilirsiniz! Kanseri uzaklaştıran etkili çözüm!

Kış aylarına az bir zaman kala etkisini hissettirmeye başlayan soğuk havalar, sağlık ocaklarına ve hastanelere soğuk algınlığı ve grip semptomları nedeni ile başvuru yapan vatandaşların sayılarında artış gözlenmesine sebep oldu. Hali hazırda 2 yılı aşkın süredir hayatımızda olan ve aşıları bulunmuş olmasına rağmen etkinliğini halen sürdüren koronavirüs salgında da vakaların arttığını ifade eden uzmanlar, soğuyan havaların sebep olduğu diğer rahatsızlıkların da varlığı ile birlikte daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Son günlerde giderek artan koronavirüs ve grip vakalarına karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, bu noktada doğadan destek alınabileceğini ifade ettiler. Doğadan gelen, katkısız gıdaların doğru tüketilmeleri durumunda insan sağlığı üzerinde göz ardı edilemeyecek kadar büyük faydalar sağladığını ifade eden uzmanlar, ilgili gıdalardan birinin de turp olduğunu belirtti.

Havaların soğuması ile birlikte tezgahlarda kendisine yer bulmaya başlayan turpun yalnızca soğuk algınlıklarına ve gribal enfeksiyonlarına karşı değil, birçok farklı ve ciddi rahatsızlığa karşı da bariyer görevi gördüğüne dikkat çeken uzmanlar, ayrıntıları tüketiciler ile paylaştı.

TURPUN BİLİNMEYEN FAYDALARI AÇIKLANDI!

Uzmanlardan çağrı! Turp yiyerek turp gibi olabilirsiniz! Kanseri uzaklaştıran etkili çözüm! - Resim : 1

K, C, B3, B2, B6, potasyum, fosfor, folik asit, magnezyum, çinko, sodyum, bakır gibi içerikler bakımından zengin olan turpun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Guatr hastalığına karşı korur.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Kırmızı turp, kandaki kırmızı hücreleri güçlendirir.

  • Her gün tüketilmesi durumunda cildi nemlendirir.

  • Kalp- damar hastalıklarına karşı korur.

  • Yüksek tansiyonu düşürür.

  • Karaciğeri temizler.

  • Mide hastalıklarına karşı korur, mide bulantılarını geçirir.

TÜKETİM MİKTARINA DİKKAT EDİLMESİ GEREK!

Sayısız faydası bulunan turp, her gıdada olduğu gibi tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılar ile duyuruldu. Fazla miktarda tüketilen turpun ishale sebep olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bu sebep ile günlük 100 mg’ın geçilmemesi gerektiğini bildirdi. Ayrıca turpun kesildikten hemen sonra tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, anında tüketilmeyen turpta, vitamin ve mineral kayıplarının gözlendiğine dikkat çekti.

Etiketler: turp, faydaları