Uzmanlar uyardı: Covid-19 aşıları kalp krizini mi tetikliyor? "Kalp krizi fırtınası" paylaşımları dur durak bilmiyor!

Birkaç yıldır ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgınında yeni bulgular tespit ediliyor. Koronavirüs süreci ile beraber kalp krizi vakalarında artış yaşandığı söyleniyor. Uzmanlar uyarıyor: "Koronavirüs aşıları kalp krizinin tetikleyebiliyor!" Detaylar haberimizde…

Uzmanlar uyardı: Covid-19 aşıları kalp krizini mi tetikliyor?

Uzmanlardan gelen bilgiye göre son günlerde kalp krizi şikayetleri gittikçe artıyor. Pek çok kesim bu şikayetlerin arka planında koronavirüs etkisi olarak görüyor. Sosyal medyada da yankılanan bu vaka artışı Kalp Krizi Fırtınası başlığı altında paylaşımları gittikçe çoğaltıyor. Yaşanan bu kalp krizi artışındaki etken olarak koronavirüs aşıları görülüyor. Bu durumun netliğe kavuşabilmesi için yetkili birimlerden yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

"ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAKTIR"

Kalp Krizi Fırtınası başlığı ile yapılan paylaşımlar gittikçe artıyor ve konu üzerine uzmanlardan da destek geliyor. Profesör Doktor Mete Gündoğan sosyal medya hesabı üzerinden: "Belki de tarihteki bir salgına karşı geliştirilen aşıdan tehlikeli sonuçlar üretildi" yorumunda bulundu. Bu durumu daha da şüpheli hale getirdi. Gündoğan konuşmasının devamında: "Elbetteki akademik olarak ve adli olarak da bu süreç soruşturulacaktır. Bunu sadece zamana bırakıp bekleyeceğiz" dedi.

KALP KRİZİ FIRTINASI TWİTTER'IN GÜNDEMİNDE BOMBA ETKİSİ YARATTI

Uzmanlar uyardı: Covid-19 aşıları kalp krizini mi tetikliyor? "Kalp krizi fırtınası" paylaşımları dur durak bilmiyor! - Resim : 1

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan sadece doktorlar değildi. Bunun yanı sıra farklı kesimlerden insanlar, siyasetçiler de konuya dair paylaşımlarda bulundu. Kalp Krizi Fırtınası etiketini kullanarak pek çok kişi Twitter hesabı üzerinden konunun araştırılması gerektiğine dair paylaşımlarda bulundu.

"YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ!"

Kalp krizi fırtınası etiketi ile Twitter'da yapılan paylaşımların sonu gelmiyor. Gittikçe daha fazla kişiye ulaşan süreç wr var mıdır? TÜİK iki buçuk yıldır ölüm raporlarını yayınlamıyor l. Neden otopsi yapılmıyor?" gibi yorumlarda bulunuldu.

"HÜR İRADE BASKILANDI!"

Bir başka kişi ise etiketi kullanarak: "Onay formu hukuken geçerli değildir" çağrısında bulundu. "Her ne kadar kişiler imzalamış olsa da deneysel işlem için gerekli bilgilendirme yapılmadığı halde PCR testi zorunluluğu nedeniyle özgür irade baskılandı" ifadesinde bulundu.

Tatlıcı Talat olarak bilinen Talat Topbaş kalp krizi fırtınası etiketini paylaşarak: "Son zamanlarda gençlerde görülen kalp krizinde aşıların yan etkisi olabilir mi? Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz" dedi.