Unutkanlık Tarih Oluyor! Hafızayı Güçlendirerek Unutkanlığa Savaş Açan O Besinler..

Gündelik hayatta ufak olarak görülen unutkanlık problemi yaş ilerledikçe hastalık boyutuna varabilir. Yaşam kalitesini düşüren unutkanlığı giderebilmek için ulaşılması kolay besinler ve uzmanından tavsiyeler haberimizde…

Unutkanlık Tarih Oluyor! Hafızayı Güçlendirerek Unutkanlığa Savaş Açan O Besinler..

Yoğun bir yaşantıya sahip olanlar birden çok şeyi aynı anda yapmak zorunda kalabilir. Bu durum pek çok şeyi zihinde tutarak programlama ihtiyacını beraberinde getirir. Özellikle stres, günü yönetebilmeyi daha zorlaştırır ve unutkanlık problemini de ortaya çıkarabilir. Bilişsel olarak daha aktif fonksiyonlara sahip olabilmek için beslenmenin unutkanlıkla ilişkisi keşfedildi. Hafızayı daha güçlü tutabilmek yenen besinlerle mümkün hale geliyor.

Omega 3 Hafızayı Koruyor!

Unutkanlık için içerisinde Omega 3 barındıran balık yiyeceği mutlaka sofralarda bulunmalıdır. Beyin fonksiyonlarının daha rahat çalışmasını destekleyen balık çeşitleri; hamsi, uskumru, ringa balığı ya da sardalya düzenli olarak tüketilebilir. İçerisindeki Omega 3 yönü ile zengin olan semizotu ve ceviz de tüketilebilecek diğer gıdalar arasında yerini alıyor.

Beyni Güçlendiren Bitter Gücü

Tatlı tüketmeyi sevenler için ideal besin olan bitter çikolata odaklanmayı güçlendiriyor. Hem daha az kalorili hem hem de içerisinde doğal uyarıcılar sayesinde konsantrasyonu arttırıyor.

Beyin Hasarını Koruyan Meyveler

Unutkanlık Tarih Oluyor! Hafızayı Güçlendirerek Unutkanlığa Savaş Açan O Besinler.. - Resim : 1

Yaş ile birlikte artan beyin hasarını korumayı destekleyen yaban mersini meyvesi güçlü bir antioksidan özelliği sunar. İçerisinde Antosiyanin adı verilen bir madde bulunur. Bu da ilerleyen yaşlarda oluşan Alzheimer riskine karşı koruyucu bir özellik sunar.

Ruh Halini Dengeleyen Kuruyemişler

Bazı kuruyemişler yapılan incelemelerde gündelik hayatta stresi azaltırken ruh halini dengeleyebilmeyi desteklediği fark edildi. Özellikle ay çekirdeğinde ve kabakta bu fonksiyonların daha fazla olduğu tespit edildi. Gündelik hayatı planlamada probleme neden olabilecek uykusuzluk ve depresif ruh hali kuruyemiş ve çeşitli tohumlar ile giderilebiliyor.

Beyin Hücresini Canlandıran Sebzeler

İçerisinde yer alan Polifenoller sayesinde beyin hücresini yeniden canlandıran ve oluşabilecek hasarı azaltan kırmızı lahana tavsiye ediliyor. Özellikle Alzheimer teşhisi konmuş kişilerde hastalık öncesindeki süreçte tedavi amacı ile uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

Unutkanlığa karşı birebir hafıza güçlendirici bir başka sebze ise ıspanaktır. İçerisinde E vitamini açısından zengin bir özelliği bulunan ıspanak bolca Folat ve B grubu vitaminler barındırır.

Etiketler: unutkanlık