Ünlü Oyuncunun Acı Kaybı: 28 Aylık Oğlu Çınar Aziz'i Yitirdi

Türkiye'nin aktif oyuncularından Engin Yüksel, 28 aylık oğlu Çınar Aziz'in kaybıyla yüreklerimize dokundu. Uzun süreli sağlık sorunlarıyla mücadele eden küçük Çınar, 1 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Engin Yüksel, bu acı kaybının ardından duygusal bir paylaşımla oğluna veda etti. İşte Engin Yüksel'in yaşadığı bu acı kaybının detaylar

Ünlü Oyuncunun Acı Kaybı: 28 Aylık Oğlu Çınar Aziz'i Yitirdi

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Engin Yüksel, 28 aylık oğlu Çınar Aziz’in hayatını kaybettiği acı haberi sosyal medyadan duyurdu. Çınar Aziz, doğduğundan beri epilepsi hastalığıyla mücadele ediyordu. Engin Yüksel, oğlunun yaşama savaşını bıraktığı günü, hamile olduklarını öğrendikleri günle aynı olan 1 Ekim 2023 Pazar günü, duygusal bir mesajla paylaştı.

Çınar Aziz’in Yaşam Mücadelesi

Engin Yüksel ve Selma Sünger çiftinin oğulları Çınar Aziz, epilepsi hastası olarak dünyaya geldi. Epilepsi, beyindeki sinir hücrelerinin anormal elektriksel aktivitesi sonucu ortaya çıkan nörolojik bir hastalıktır. Epilepsi hastaları nöbetler geçirebilir, bilinç kaybı yaşayabilir veya davranış değişiklikleri gösterebilir. Çınar Aziz, 28 ay boyunca bu hastalıkla savaştı. Tedavi gördüğü süre boyunca ailesi ve dostları ona destek oldu. Engin Yüksel, oğlunun sağlık durumunu sık sık sosyal medyada paylaşıyordu. Oğluna cesaret veren ve onunla gurur duyduğunu söyleyen Engin Yüksel, şöyle yazmıştı: "Sağlam tut elimizden oğlum, şu payımıza düşen dünya maceramızda elimizden gelenin en iyisini yaşayalım… İnan bana kanına ve şanına yakışan bu. Şu dünya da herkes epilepsi ama seninki en dirençlisi. ve söz oğlum bu savaşı direne direne kazanacağız."

Çınar Aziz’in Vefatı

Çınar Aziz, 1 Ekim 2023 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. Bu tarih, aynı zamanda annesi ve babasının ona hamile olduklarını öğrendikleri tarihti. Engin Yüksel, bu tesadüf karşısında şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirdi. Oğluna veda eden Engin Yüksel, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "1 Ekim 2020 Perşembe… Annenizin ve benim size hamile olduğunu öğrendiğimiz gün ve tarih… 1 Ekim 2023 Pazar… 28 ay boyunca vermiş olduğun yaşama savaşını bıraktığın gün… Canım oğlum; yaşamak ne zormuş be oğlum, bunu seni yitirdiğim vakit anladım. ‘Ne dündü be, ne gündü’ dedim ve ben ve biz can dostlarım senden çok şey öğrendik. Bana ve bize bir kız kardeş emanet edip gittin… Emanetin kalbimizin başımızın üstüne. Ben ve biz ve can dostlarım seni çok sevdik… Seni beni bizi var eden benden bizden çok sevdi seni. Huzurunda uyu bende senin huzurunda uyuyacağım oğlum."

Ünlü Oyuncunun Acı Kaybı: 28 Aylık Oğlu Çınar Aziz'i Yitirdi - Resim : 1

Engin Yüksel’in eşi Selma Sünger Yüksel de oğlunun ölümüyle ilgili duygusal bir paylaşımda bulundu. Selma Sünger Yüksel, şöyle yazdı: "1 Ekim 2020. Hayatımızın en güzel haberi bebeklerimizin varlığını öğrenmek oldu. 1 Ekim 2023 acıların en büyüğünü yaşadık. Çınar Aziz’im melek oldu. Dünya üzerinde ne kadar duygu varsa hepsini aynı anda yaşadık. Aramıza ışık sızdıran Çınar’ın üzerimize düşürdüğü gölge ebedi olacaktır. Her an bizimle olan, iyi kötü tüm anlarımızda ruhumuza sarılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Çınar’ım, bize 28 ayda yaşattığın, öğrettiğin, gösterdiğin her şey için çok teşekkür ederim oğlum. Bir gün yeniden kucaklaşacağız. O zamana kadar hoşça kal."

Ünlü Oyuncunun Acı Kaybı: 28 Aylık Oğlu Çınar Aziz'i Yitirdi - Resim : 2

Oyuncu Engin Yüksel Kimdir?

Engin Yüksel, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Kaygısızlar dizisindeki rolüyle tanındı. Daha sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. Aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapan Engin Yüksel, pek çok ünlü oyuncunun Türkçe sesi oldu. Engin Yüksel, 2017 yılında Selma Sünger ile evlendi. Çiftin ikiz bebekleri oldu. Bir kız bir erkek bebekleri dünyaya gelen çift, doğumdan kısa bir süre sonra oğullarının epilepsi hastası olduğunu öğrendi.

Ünlü Oyuncunun Acı Kaybı: 28 Aylık Oğlu Çınar Aziz'i Yitirdi - Resim : 3

Etiketler: vefat