Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi

Türk Dizileri Dünyada Rekor Kırdı: En Çok İzlenen 10 Dizi Türk dizileri hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir hayran kitlesine sahip. Bazı diziler var ki yıllar geçse de unutulmuyor. Karakterler, replikler, müzikler akıllarda kalıyor. Birçok ülkede reyting rekorları kırarak izleyicileri ekran başına kilitleyen dizileri sizin için listeledik. İşte, Türkiye’de bugüne kadar en çok izlenen 10 Türk dizisi...

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi

Türk Dizileri Dünyayı Fethetti: En Çok İzlenenler Hangileri? Türk dizileri hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ilgi görüyor. Bazı diziler var ki yıllar geçse de unutulmuyor. Karakterlerin adları, replikler, müzikler hafızalara kazınıyor. Birçok ülkede reyting rekorları kırarak izleyicileri ekran başına kilitleyen dizileri sizin için sıraladık. İşte, Türkiye’de bugüne kadar en çok izlenen Türk dizileri:

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİ

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 1

1-MUHTEŞEM YÜZYIL

Osmanlı tarihini konu alan dizi Muhteşem Yüzyıl, 4 sezon boyunca reyting zirvesinden inmedi. Dizi, Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa ve Amerika’da da büyük beğeni topladı. Dizinin yaklaşık 50 milyon izleyicisi olduğu tahmin ediliyor. Muhteşem Yüzyıl, şimdiye kadar en çok izlenen Türk dizisi olma unvanını taşıyor.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 2

2-AŞK-I MEMNU

Aynı adlı romandan uyarlanan Aşk-ı Memnu, yayınlandığı dönemde reyting rekorları kırdı. Dizi, Avrupa ve Arap ülkelerinde de çok sevildi. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem’in yer aldığı dizi, tekrar bölümleriyle bile reyting listelerinde üst sıralarda yer alabiliyor.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 3

3-SILA

Sıla dizisi, Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt’un başrolünde olduğu bir dram dizisi. Dizi, Orta Doğu, Balkanlar, Şili ve Peru’da çok izlenen diziler arasında. Dizi, yıllar sonra bile hala büyük bir hayran kitlesine sahip.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 4

4- BİNBİR GECE

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrollerini paylaştığı Binbir Gece, bugüne kadar en çok izlenen Türk dizilerinden biri. Binbir Gece, Şili, ABD ve Arjantin başta olmak üzere 55’ten fazla ülkede yayınlandı. Dizi, yayınlandığı günden beri en çok konuşulan diziler arasında.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 5

5-ADINI FERİHA KOYDUM

Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’un başrollerinde olduğu Adını Feriha Koydum, Arap ülkeleri ve Balkanlarda çok takip edilen bir dizi. Dizi, üzerine en çok konuşulan diziler arasında da ilk sıralarda bulunuyor.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 6

6-DİRİLİŞ: ERTUĞRUL

Diriliş: Ertuğrul, tarihi bir dizi olarak özellikle Pakistan’da izlenme rekorları kırıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu I. Osman’ın babası Ertuğrul’un hayatını anlatan dizi en çok izlenen Türk dizileri arasında.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 7

7-ASİ

Murat Yıldırım ve Tuba Büyüküstün’ün başrollerinde olduğu Asi, 67 farklı ülkede yayınlanarak popülerlik kazanan ve 51. Monte Carlo Televizyon Festivali’nde aday gösterilen bir dizi oldu.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 8

8-AŞK VE CEZA

Murat Yıldırım ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerinde yer aldığı Aşk ve Ceza, bir döneme damga vuran dizilerden biridir. Dizi, yurt dışında en çok satılan ilk 5 dizi arasında yer alıyor.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 9

9-KURTLAR VADİSİ

Ülkemizde yayınlandığı tarihten itibaren rekorlar kıran dizinin hayranları, yıllar geçmesine rağmen aynı heyecanı yaşıyorlar. Dizi o kadar çok sevildi ki, ardından devam serileri ve filmleri de geldi.

Türk Dizileri Dünyada Rekorlar Kırıyor: En Çok İzlenen 10 Dizi - Resim : 10

10-ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ

Akarsu ailesinin trajedisini anlatan dizi Balkanlar’da oldukça ün kazandı. Özellikle Makedonya’da insanlar diziden oldukça etkilendi ve hükûmet diziyi kısıtlama kararı aldı. Dizi ülkemiz dahil birçok yerde reyting rekorları kırdı.