Tüm Vatandaşların Dikkatine: O Bakanlık 450 TL ve 750 TL Tutarlarında Bayram Harçlığı Dağıtıyor!

Çok çeşitli faktörler çerçevesinde giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, devlet kurumlarını da harekete geçirdi. Kurban Bayramı öncesinde bir müjde veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara 750 TL’ye kadar karşılıksız ödeme hizmeti sunulacağını ve hizmetin 12 ay boyunca devam edeceğini bildirdi.

Tüm Vatandaşların Dikkatine: O Bakanlık 450 TL ve 750 TL Tutarlarında Bayram Harçlığı Dağıtıyor!

Geliştirdiği projeler ve sunduğu diğer hizmetler sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olmayı başaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların yüzlerini güldürecek olan yeni bir açıklamaya daha imza attı. Birçok farklı kategori altında geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri aracılığı ile ülke sınırları içerisinde yaşayan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen bu doğrultuda da çalışmalarını sürdüren bakanlık, Kurban Bayramı öncesinde erişime açılmış olan yeni bir yardım programını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan yeni yardım hizmeti duyurusuna göre bu kez kişi odaklı değil hane odaklı nakit yardımların yapılacağı ve ilgili yardım hizmetinin 12 ay boyunca devam edeceği öğrenildi. Bakanlık, yeni yardım programına ilişkin bilinmesi gereken tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yeni Yardım Programı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem nakdi hem de fiziki olarak birçok farklı başlık altında geliştirmiş olduğu yardım programları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine destek olmaktadır. Bu amacı için yeni bir hizmet daha geliştirdiğini duyuran bakanlık, bu kez ihtiyaç sahibi kişiler için değil ihtiyaç sahibi aileler için nakit hizmetinin sunulacağını belirtti.

“Aile Destek Programı” adı verilen yeni yardım programının içeriğine göre ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara, haili hazırda devletin yardımlarından faydalanıyor olsalar bile 450- 750 TL aralığında hane yardımının yapılacağı ve söz konusu yardım ödemelerinin 12 ay boyunca hesaplara aktarılacağı duyuruldu.

Bakanlığın Aile Destek Programı’na Kimler Başvuru Yapabilir?

Tüm Vatandaşların Dikkatine: O Bakanlık 450 TL ve 750 TL Tutarlarında Bayram Harçlığı Dağıtıyor! - Resim : 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Destek Programı’na 18 yaşın üzerinde olan ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan herkes başvuru yapabilmektedir.

Aile Destek Programı’na Nereden Başvurulur?

Aile Destek Programı’na e-devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.