Tapusu olanlar için ödeme dönemi başladı e-devlet üzerinden bakın 2.584 TL yatırmanız gerekebilir

Tapu sahipleri için kritik uyarı geldi tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi ile beraber vergi muafiyeti olmayan kişiler için son ödeme tarihi belli oldu.

Tapusu olanlar için ödeme dönemi başladı e-devlet üzerinden bakın 2.584 TL yatırmanız gerekebilir

Taşınmaz sahipleri için son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkesi ilgilendiren karar kapsamında emlak vergisi ödeme tarihlerinin başladığı ilan edildi. Türkiye'de taşınmaz mallar arasında yer alan arsa, tarla, dükkân, konut, yazlık, daire, müstakil ev, hobi bahçesi olanların emlak vergisi ödemeleri her sene düzenli olarak yapılıyor. 

Emlak vergisi borcu olan kişiler için ilk ödeme dönemi 1 Mart 2022 tarihinde başlarken 31 Mayıs 2022 tarihinde sona ermişti. Bu tarihe kadar isteyen kişiler borçlarının tamamını tek seferde öderken isteyen kişiler ise ödemelerini bir sonraki taksit tutarını Kasım ayında ödemek üzere 2 eşit taksit halinde ödemeye gitmişti. İşte emlak vergisi borcunu taksitle ödeyen kişiler için kalan borçlarını yatırma tarihi geldi. 

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN, EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ KASIM 2022 TAKVİMİ HANGİ TARİHTE?

Tapusu olan herkesi ilgilendiren süreçte emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihi resmen başladı. Sahip olduğu evi için vergi borcu çıkan kişiler bu borçlarını Kasım ayının sonuna kadar yapmakla yükümlü tutulacaklar. Emlak vergisi borcu olan kişiler borçlarını 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar yatıracaklar. Borcunu bu tarihe kadar yatırmayan kişiler gecikmeye düşmüş sayılacaklar. 

Tapusu olanlar için ödeme dönemi başladı e-devlet üzerinden bakın 2.584 TL yatırmanız gerekebilir - Resim : 1

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR, VERGİ BORCU OLAN EV, DÜKKAN SATILIR MI?

Diğer tüm vergi borçlarında olduğu gibi emlak vergisinde de ödeme zorunluluğu bulunmakta olup emlak vergisi borcu olan taşınmazın satışına tapu daireleri izin vermemektedir. Emlak vergisi borcu olanlar tapuda satış ya da tapu devri yaparken öncelikle borçlarını kapatmak zorundadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda vergi borcu için faiz ödemesi de tahsil edilir. 

EMLAK VERGİSİ KAÇ TL 2022, İKİNCİ TAKSİDİ NE KADAR?

Emlak vergisinde ikinci taksit ödeme dönemi başlarken ev sahipleri ödeme yapmış oldukları tutarın aynısı kadar Kasım ayı sonuna kadar bir ödeme daha yapacaklar. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde yatırıldığı için Mayıs ayında 2.584 TL ödeme yapan bir kişi Kasım ayında da 2 bin 584 liralık ödeme yapacaklar. Konut ve arsa fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle emlak vergisi rakamları da yükseliş göstermişti. 

Etiketler: tapu, emlak, emlak vergisi