Tam bir vitamin deposu çıktı! Kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken ürün belli oldu! Salatası, turşusu, yemeği… Hepsi yapılabiliyor!

Sağlıklı beslenmek kadar mevsimine uygun bir şekilde beslenmeyi de önemseyen uzmanlardan biri olan Diyetisyen Salih Gürel, özellikle bir ürünün kış aylarında sofralardan eksik olmaması gerektiğini vurguluyor.

Tam bir vitamin deposu çıktı! Kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken ürün belli oldu! Salatası, turşusu, yemeği… Hepsi yapılabiliyor!

Daha güçlü bir bağışıklık sisteminden; pek çok hastalığa karşı önlem almaya kadar beslenme programı, sağlığın temelini oluşturuyor. Aynı şekilde kilo verme ya da alma konusunda da oldukça etkili olan sağlıklı ve dengeli beslenme listelerinin özellikle vitaminden minarelere kadar her faydalı besin değerini içeren gıdalardan oluşması tavsiye ediliyor. Soğuk havaların artması ile düşen bağışıklığı desteklemek adına da beslenme programlarından yararlanmayı öneren uzmanlar, bilhassa kış aylarında beslenmeye daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Beslenme konusunda pek çok diyetisyen hekim gibi dengeli ve sağlıklı bir programın takip edilmesini öneren Diyetisyen Salih Gürel, özellikle kış aylarında mucizevi etkilere sahip olarak nitelendirilen sağlıklı besinlerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini bildirdi. Bu kapsamda beyaz lahananın kış aylarının vitamin ve mineral deposu olduğunun altını çizen Salih Gürel, beyaz lahananın faydalarını anlattı.

KIŞIN BEYAZ LAHANADAN VAZGEÇMEYİN

Tam bir vitamin deposu çıktı! Kışın sofranızdan eksik etmemeniz gereken ürün belli oldu! Salatası, turşusu, yemeği… Hepsi yapılabiliyor! - Resim : 1

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden biri olmasının yanı sıra turşusundan sulu yemeğine kadar pek çok fromda tüketilmesi nedeniyle mutfakların kurtarıcısı da olan beyaz lahana, tahmin edilenden daha çok fayda sağlıyor. Vücuda pek çok katkı koyan beyaz lahanayı sık sık tüketmeyi öneren Diyetisyen Salih Gürel ise, beyaz lahananın faydalarını şu şekilde sıralıyor:

“İçeriğinde bulundurduğu kükürtlü bileşikler, A, C ve K vitaminleri sayesinde antioksidan özelliği oldukça güçlü bir sebze olan beyaz lahana pek çok hastalığa, kansere karşı koruyucu etki yapmasının yanı sıra enfeksiyonlara karşı koruma, sinir sistemini koruma ve bağışıklığı güçlendirme işlevlerini üstleniyor.”

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN HARİKA BİR SEÇENEK

Kalorisi oldukça az olması nedeniyle sadece daha sağlıklı bir vücut isteyenler için değil, aynı zamanda hızla kilo verdirmesiyle beyaz lahana, zayıflamak isteyenlerin de vazgeçilmezi olması gerekiyor. Zengin lifi sayesinde yüksek bir tok tutucu olan beyaz lahana, aynı zamanda mideyi çalıştırmasıyla da sindirimi destekliyor. Öte yandan Diyetisyen Salih Gürel, beyaz lahananın diğer faydalarını şu şekilde anlatıyor:

“Güçlü bir kalsiyum kaynağı olduğu için kemik sağlığını korur. Cilt kırışıklıklarını düzelmesine katkı sağlar ve yaşlanmayı önler. Bunların dışında kansızlığı giderir ve kan şekeri değerini dengeye sokar. Ancak beyaz lahananın kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler ve hipotroidi hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerekiyor.”