Tam 5 ay sonra yeniden aynı rakama ulaştı! Ons ve gram altında dur durak bilmeyen yükseliş bugün de sürdü!

Kasım ayını yukarı yönlü hareket ile geçirmiş olan ons ve gram altın, beş ay sonra bu seneki pik noktasına bugün ulaştı. Öte yandan altın fiyatlarındaki ani hareketlilik, yatırımcıların gündemine oturdu.

Tam 5 ay sonra yeniden aynı rakama ulaştı! Ons ve gram altında dur durak bilmeyen yükseliş bugün de sürdü!

Altın piyasalarında bir süredir devam eden aşağı yönlü hareketlilik, temmuz ayında altının ulaştığı yüksek seviyelerden hızla geri çekilmeye başlamasına neden olmuştu. Kasım ayı itibariyle aşağı yönlü hareketliliği son bulan ons ve gram altında belirgin bir yükseliş başladı. Öyle ki, kasım ayının ikinci haftasında pik seviyelerine yaklaşmaya başlayan altın ürünleri, beş ay sonra bugün bu sene gördüğü pik seviyesini yakaladı.

Altın ürünlerindeki ani yükselişin nasıl seyredeceği hem yatırımcılar hem de analistler cephesinde merak ile beklenirken; aralık ayı da altına yaradı. Aralık ayına oldukça karlı bir giriş yapan ons ve gram altın, bugün itibariyle yükselişinde hız kazandı. Öyle ki, 5 Aralık 2022 tarihi saat 12.00 itibariyle altın fiyatları, yeniden pik noktayı görmeyi başardı. Bu ani gelişmenin ardından analistlerden de yorum gecikmedi.

ALTIN BEŞ AY SONRA YENİDEN PİK SEVİYESİNDE

Tam 5 ay sonra yeniden aynı rakama ulaştı! Ons ve gram altında dur durak bilmeyen yükseliş bugün de sürdü! - Resim : 1

Bugüne oldukça güçlü başlayan altın borsalarında işlem gören spot ya da ons altın, uluslararası piyasalarda 5 Temmuz 2022 tarihinden bu yana ilk kez yeniden 1.810 dolar bandına ulaştı. Ons altının yüzde 0,61 artış ile 1.808,49 dolar/ons seviyesini yeniden görmesi, piyasa analistlerini de harekete geçirdi.

Altında yaşanan bu ani artışın ardından yeniden rakamları gözden geçiren analistler, ons altındaki yukarı yönlü hareketliliğin bu hafta içerisinde 1.816 dolara kadar yükseleceğini öngördüklerini açıkladı. Yeni hedeflerine ilişkin de konuşan analistler, ons altının yeni hedefinin 1.825-1.830 dolar/ons aralığı olduğunu bildirdi.

ONS ALTININ YENİ DESTEK SEVİYELERİ PİK NOKTASINA ÇOK YAKIN

Analistler, ons altındaki yeni seviyenin ardından bugünün destek noktalarını da açıkladı. Ons altının yeni destek noktaları 1.806-1.802 dolar/ons aralığında olurken; piyasa analistleri, ons altının bu desteği kırıp aşağı yönlü hareket etmesi halinde maksimum 1.796 dolar/ons bandına kadar gerilebileceğini ön gördü.

Öte yandan ons altın ile birlikte gram altında da yükseliş görüldü. Yeniden pik noktalarına ulaşan gram altın, bugün 12.00 itibariyle 1.084 TL’den işlem görmeye başladı.