SSK ve Bağ-Kur'lunun Temmuz ayı zammı netleşti! 7500 TL maaş alan emeklilere müjde En düşük maaş...

Asgari ücret zammının netleşmesiyle emekli ve memur maaşları ne kadar olacak sorusuna döndü. Yeni asgari ücretin 11.402 TL olmasıyla SSK ve Bağkurluların maaşlarına yapılacak zam için meraklar arttı. Peki en düşük emekli maaşı Temmuz'da ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur'lunun Temmuz ayı zammı netleşti! 7500 TL maaş alan emeklilere müjde En düşük maaş...

Temmuz ayı için asgari ücrete yüzde 34 oranında artış yapılırken 11.402 TL yükselen yeni rakam milyonların yüzünü güldürdü. Bu artışla beraber emeklilere ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. En düşük emekli maaşı ne kadar? SSK ve Bağkur maaşları Temmuz'da kaç TL olacak?

HAZİRAN AYI ENFLASYON

Kurban Bayramı sonrasında TÜİK'in Haziran ayı enflasyon oranı üzerinden refah payı hariç, SSK Bağkur emeklilerine zam oranı belli oldu. TÜİK, Haziran ayı enflasyon oranlarını 5 Temmuz'da açıklayacağını duyurdu.

EMEKLİYE KADEMELİ ZAM

Bayram sonrasında gündeme gelecek bir diğer konu ise emekliye verilecek kademeli zam oldu. Mecliste emekliye ve memur maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi masaya yatırıldı.

 SSK ve Bağ-Kur'lunun Temmuz ayı zammı netleşti! 7500 TL maaş alan emeklilere müjde En düşük maaş... - Resim : 1


en düşük maaşlar için çalışmalar yapılırken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçecek ve Genel Kurul'da oylanarak yasalaşma süreci olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla beraber Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Enflasyona zam düzenlemesi yapılırken 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı ekleyeceğini belirtildi. Daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranlarının yapılacağı haberi verildi.

ASGARİ ÜCRETTE DOLAR ARTIŞI

Asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olacağını duyurulması üzerine gelen zam devamında yeni asgari ücretin 486 dolar yaptığı belirtildi. Enflasyonun hızlı bir şekilde düşüş izlemesiyle beraber önümüzdeki günlerde yine enflasyonun biraz üzerinde artış göstereceği belirtildi.

Milyonlarca kişinin gündeminde emekli ve memur maaşı yer alırken asgari ücrete gelen zamın nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Enflasyon yüzde 15 olurken yüzde 30 olarak artış yapıldı. Bu artışla beraber referans olarak kabul edileceği düşünceleri gündeme geldi. 

SSK ve Bağ-Kur'lunun Temmuz ayı zammı netleşti! 7500 TL maaş alan emeklilere müjde En düşük maaş... - Resim : 2
2023 TEMMUZ AYI EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

5.500 TL olan en düşük emekli maaşı gelen haber üzerine 7.500 TL olarak güncellendi. Bu ara zamla beraber karşımıza çıkan artışlar üzerinde düzenlemelerle beraber 7600 TL alan kişinin emekli aylığının aynı kalması ise dikkatleri çekti. Meclis'in gündeminde yer alan bu konu üzerine emeklilere kademeli zam yapılacağı masaya yatırıldı.

En düşük emekli maaşının Temmuz da gelecek zamlar sonrasında 10 bin TL olması tahminler arasında yer aldı.