Son dakika! Pfizer ve Moderna koronavirüs aşısının etkilerine karşı yeni bir çalışma başlattı!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir yere sahip olan Pfizer ve Moderna, bilim dünyasını ayağa kaldıran yeni bir adım attı. İşte firmaların yeni çalışmalarına ilişkin ayrıntılar…

Son dakika! Pfizer ve Moderna koronavirüs aşısının etkilerine karşı yeni bir çalışma başlattı!

2019 yılının sonlarına doğru Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkenin yayın organlarının sunduğu görüntüler ile tüm dünya vatandaşlarını büyük ölçüde endişelendiren koronavirüs, 2020 yılının başı itibari ile hızla yayıldı ve tüm dünya ülkelerinde kayda geçmeye başladı. Yayılım hızı oldukça yüksek olan koronavirüs, kısa süre içerisinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak adlandırıldı ve öldürücülük oranı yüksek olduğu saptanmış olan bu virüs ile birlikte ülkelerden kapanma kararları gelmeye başladı.

Virüsün ilk görüldüğü sene içerisinde milyonlarca kişinin vefat ettiği kayda geçerken pek çok kişinin de ağır semptomlar ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Sınır kapılarının kapanmasının yanı sıra ülke içinde de sokağa çıkma yasağı uygulamalarının yürürlüğe girmesine sebep olan bu salgın, aşı çalışmalarını da beraberinde getirdi. Maske ve eldiven kullanımının arttığı ve her kafadan bir sesin yükseldiği o dönem içerisinde koronavirüs aşı çalışmalarını yürüterek tarihe isimlerini yazdıran Pfizer Moderna, virüse karşı koruyuculuk oranı yüksek olan aşıları vatandaşların kullanımlarına sundu. Bu durum birçok kişi tarafından sevinç ile karşılanırken aşı karşıtlarını da beraberinde getirdi.

Halen aşı yaptırmanın doğru olmadığını savunan ciddi bir kitle varken aşı yaptırmış olmasına rağmen bazı semptomlar ile karşı karşıya kaldığını söylene vatandaşların sayısı da artmaya başladı. Bu durum sağlık dünyasında yeni tartışmaların ortaya çıkmasına sebep olurken Pfizer ve Moderna’dan beklenen adım geldi.

AŞI SONRASI TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI!

Son dakika! Pfizer ve Moderna koronavirüs aşısının etkilerine karşı yeni bir çalışma başlattı! - Resim : 1

Koronavirüs aşısı olduktan sonra bazı rahatsızlıkların baş gösterdiğini belirten vatandaşlara karşı Pfizer ve Moderna’nın harekete geçtiği öğrenildi. İngiliz Daily Mail tarafından yayınlanan habere göre aşıların uzun vadede herhangi bir sağlık sorununa sebep olup olmadığını tespit etmek amacı ile firmalar tarafından bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.

MERCEK ALTINA ALINACAKLAR!

Daily Mail tarafından yayınlanan haberde Pfizer ve Moderna’nın aşı sonrasında bazı sorunlar ile karşılaştıklarını belirten vatandaşları gözetim altına alacağı ve böylelikle de aşıların uzun vadede bir soruna sebep olup olmadığını tespit edileceği bilgileri yer aldı.