Sivrisineklerden kurtulmak isteyenlere işte çözüm! Bu doğal yöntemle hazırlanmış parfümle sivrisinekler size yaklaşmıyor!

Yaz aylarının korkusuz rüyası hiç şüphesiz sivrisinekler. Peki, sivrisineklerden kurtulmak için ne yapmamız gerekiyor? Doğal kokulardan imal edilen parfümlerle sivrisineklerin uzaklaştığı ortaya çıktı. İşte, sivrisinekleri uzaklaştıran doğal koku...

Sivrisineklerden kurtulmak isteyenlere işte çözüm! Bu doğal yöntemle hazırlanmış parfümle sivrisinekler size yaklaşmıyor!

Havalar ısınmasıyla sivrisineklerin üreme hızı arttı. Özellikle geceleri avlanan sivrisinekler, sıcak havadan bunalıp pencerelerini açık bırakan insanları hedef alıyor, ısırıklarıyla günlük yaşamımızı olumsuz etkiliyor.
Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler deniyor. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler bazen bu yöntemler yeterli olmayabilir. Araştırmada, hoş kokulu doğal bitkiler ve parfümlerin sivrisinekleri uzaklaştırdığı ortaya çıktı.

SİVRİSİNEKLER NASIL KOVULUR?

Lavanta bitkisi, sivrisineklerin evlere girmesini engellemek için etkili bir koku salgılıyor. Lavanta bitkisinin güzel kokusu, sivri sinekleri uzak tutarak evlerin daha sakin bir ortam olmasını sağlar. Bu nedenle birçok insan, pencereleri açtıklarında lavanta kokusunu ve lavanta kokulu parfümleri evlerine sıkarak sivri sineklerin girmesini engellemeyi tercih eder.

Lavanta bitkisinin sinekleri uzak tutma etkisi bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Araştırmalar, lavantanın uçucu yağlarının sivri sinekleri rahatsız ettiğini ve onları uzaklaştırdığını göstermektedir. Bu özellik, lavantanın doğal bir sinek kovucu olarak kullanılmasını sağlar.

Sivrisineklerden kurtulmak isteyenlere işte çözüm! Bu doğal yöntemle hazırlanmış parfümle sivrisinekler size yaklaşmıyor! - Resim : 1

SİVRİSİNEĞİ UZAKLAŞTIRAN KOKULAR NELER?

Sivri sineklerin evlere girmesini engellemek için lavanta bitkisini kullanmanın birkaç yöntemi bulunuyor. Öncelikle, balkon veya bahçeniz varsa lavanta bitkilerini bu alanlarda yetiştirebilirsiniz. Lavanta bitkilerinin güzel kokusu, sineklerin evinize yaklaşmasını engelleyecek. Ayrıca, lavanta esansiyel yağını da kullanabilirsiniz. Bir sprey şişesine su ekleyerek içine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve bu karışımı evinizin etrafına sıkabilirsiniz.

 

Sivri sineklerin evlere girmesini engelleyen etkili bir koku olarak lavanta bitkisi tercih edilebilir. Doğal bir çözüm olan lavanta, evlerimizi sineklerden korurken aynı zamanda hoş bir kokuyla da bizi karşılar. Bu yöntemi denemek, yaz aylarında daha huzurlu bir yaşam sürmek için iyi bir seçenek olabilir. Ancak unutmayın, her bireyin vücut kokusu farklıdır ve sineklerin tepkisi de değişkenlik gösterebilir.

DOĞAL SİVRİSİNEK KOVUCU-UZAKLAŞTIRI EV YAPIMI TARİF

Sivrisinekler birçok hastalığa neden olabileceği gibi ciddi şekilde rahatsız olmanıza ve kaşınmanıza da neden olabilir. Özellikle yaz tatillerinde ve açık alanlarda sivrisineklere karşı çeşitli kovucu losyonlar işe yarasa da kimyasal ürünler yerine doğal yöntemleri tercih etmek isteyenler için farklı yöntemler bulunuyor.

Kokuları ayaklarıyla alan sivrisinekleri uzaklaştırmak için doğal aromatik bitkisel yağlar tercih edilebilir. Bu yağlar arasında lavanta ilk sırada yer alıyor. Kısaca lavanta ya da diğer doğal aromatik yağlardan kolayca bir sivrisinek kovucu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Sivrisineklerden kurtulmak isteyenlere işte çözüm! Bu doğal yöntemle hazırlanmış parfümle sivrisinekler size yaklaşmıyor! - Resim : 3

Boş bir sprey şişesi temin edin.
Sprey şişesinin içi suyla doldurun.
Lavanta yağını yaklaşık 50 damla olacak şekilde şişeye aktarın.
İyice çalkaladıktan sonra sivrisineklerin olabileceği her noktaya karışımı sıkın.
Herhangi bir hassasiyetiniz bulunmuyorsa vücudunuza da az miktarda uygulayabilirsiniz.

DOĞAL SİVRİSİNEK KOVUCU-UZAKLAŞTIRICI YAĞLAR NELERDİR?

Sivrisineklerden kurtulmak için lavanta dışında doğal birçok yağ kullanabilirsiniz. Karışımınızın içine lavanta dışında nane, okaliptüs, limon, stronella, portakal ve biberiye yağlarından herhangi birini de eklemeniz mümkündür. Hazırlayacağınız bu doğal sinek kovucu tarifi sayesinde sineklerden uzak, keyifli bir gün geçirmeniz mümkündür. Daha pek çok alternatif doğal sinek kovucu tarifi de bu kapsamda isteğe göre tercih edilebilir.

 


 

Etiketler: sivrisinek, lavanta