Resimdeki mantık hatasını 3 saniyede bulabilenler Einstein ile aynı zekada! Hazırsan kendini test et IQ'nu ölç

Resimdeki hatayı bulun: Yalnızca çok dikkatli kişiler resimdeki hatayı tek bakışta bulabiliyor. Peki ya siz kaç saniyede bulacaksınız? Hadi hazırsanız kendinizi test edin. Telefonunuzdaki kronometreyi açın ve başlayın.

Resimdeki mantık hatasını 3 saniyede bulabilenler Einstein ile aynı zekada! Hazırsan kendini test et IQ'nu ölç

Resimdeki hatayı bulun, aşağıda paylaşılan görseldeki hatayı belirlemek kişilerin dikkatini çeken en popüler çevrimiçi etkinliklerden biridir. İnsanlar, mücadeleyi başarıyla tamamlamak için hatayı bulmaları gereken öngörülen bir süre sınırı vardır. Yalnızca çok dikkatli kişiler resimdeki hatayı tek bakışta bulabiliyor. Peki ya siz kaç saniyede bulacaksınız? Hadi hazırsanız kendinizi test edin. Telefonunuzdaki kronometreyi açın ve başlayın.

Bu tür bir meydan okuma, görsel korteksi uyarır ve beynin sağ ve sol yarım kürelerini harekete geçirerek yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi artırır. Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, yetişkinlerde bilişsel gerilemeyi önlemede oldukça faydalı olabilir. Çok dikkatli misin? O zaman aşağıda paylaşılan resimdeki hatayı tespit edin.

 Resimdeki mantık hatasını 3 saniyede bulabilenler Einstein ile aynı zekada! Hazırsan kendini test et IQ'nu ölç - Resim : 1

RESİMDEKİ GİZLİ HATAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan resim, bir tenis raketi ile birlikte iki bagaj çantasını gösteriyor. Kişinin valizini topladığı ve tatilin tadını çıkarmak veya tenis maçı/turnuvası oynamak istediği anlaşılmaktadır.

Resimde bir yanlışlık var ve sizin göreviniz 6 saniyede resimdeki hatayı bulmak. Resmi dikkatlice izleyin ve süre sınırı içinde hatayı bulup bulamayacağınıza bakın. Son derece dikkatli kişiler, resimdeki hatayı diğerlerinden daha hızlı fark edebilir.

TAK TİK TAK GİZLİ HATAYI BULDUN MU?

 

Bu tür meydan okumalar, beynin mantıksal ve analitik düşünceden sorumlu bölgelerini ateşledikleri için beyin için ideal egzersizler olduklarını kanıtlıyorlar. Hatayı belirlediniz mi? Acele edin, zaman bitiyor. Görüntüye son bir kez odaklanın ve süre dolmadan hatayı tespit edip edemeyeceğinize bakın.. Bu tür zorlukları çözmenin anahtarı dikkat, sağduyu ve ayrıntılar için mükemmel bir bakış açısıdır.

ZAMAN DOLDU İŞTE ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Kaçınız resimdeki hatayı zaman sınırı içinde tespit edebildi? Hatayı bulanları tebrik ederiz. Jilet gibi keskin bir beynin ve mükemmel gözlem becerilerin var. Hatayı göremeyenler şimdi aramayı bırakıp aşağıdaki çözüme göz atabilirler. Resimdeki yanlışlık öndeki valizin kilit kapaklarının olmaması yani kaldırıldığında hemen açılacağı ve bu nedenle yolcuyu rahatsız etmesidir.

 

 

Resimdeki mantık hatasını 3 saniyede bulabilenler Einstein ile aynı zekada! Hazırsan kendini test et IQ'nu ölç - Resim : 4