Şimdiye kadar öğrendiğiniz her şeyi unutun! Yumurtalık kanserinin bilinmeyenleri yeni ortaya çıktı! Aman dikkat, doğru bildikleriniz de yanlış olabilir!

Kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olması nedeniyle hakkında pek çok detay konuşulan yumurtalık kanseri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, bazı bilinen doğruların gerçekte yanlış olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar öğrendiğiniz her şeyi unutun! Yumurtalık kanserinin bilinmeyenleri yeni ortaya çıktı! Aman dikkat, doğru bildikleriniz de yanlış olabilir!

Sağlık konusunda en büyük fayda ve zarar gelişen internet oldu. Pek çok bilgiye ve hastalığın belirtisine anında oluşabilen vatandaşlar, bu sayede hastalık konusunda erken tanı şansını daha çok yakalayabiliyorken; aynı zamanda da yalan yanlış bilgiyi teyit etmekte zorlanmaya başladı. Bu konuda sık sık uyarılarda bulunan uzmanlar ise, özellikle yumurtalık kanseri ile ilgili çok fazla yanlış bilginin hastaları tarafından doğru olarak kanıksandığını bildirdi.

Kadınlar arasında meme kanserinden sonra en yaygın olarak görülen kanser türlerinden biri olan yumurtalık kanseri, özellikle son zamanlarda pek çok yanlış bilginin ortada dolaşması nedeniyle uzmanların öncelikli kanısı haline geldi. Genellikle pelvise veya karın bölgesine sıçrayana kadar fark edilmeyen yumurtalık kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapan uzmanlar, doğru bilinen yanlışları da açıkladı.

YUMURTALIK KANSERİNİN YAŞ İLE İLGİSİ BULUNMUYOR

Şimdiye kadar öğrendiğiniz her şeyi unutun! Yumurtalık kanserinin bilinmeyenleri yeni ortaya çıktı! Aman dikkat, doğru bildikleriniz de yanlış olabilir! - Resim : 1

Uzmanların Mynet’e aktardığına göre, yumurtalık kanseri ile ilgili olarak en yaygın şekilde yanlış anlaşılma; “Genç kadınlar yumurtalık kanserine yakalanmaz” fikri oluyor. Ancak uzmanlar, yaş aralığı ne olursa olsun 30’lu yaşlarda dahi yumurtalık kanserinin görülme riskinin olduğunu yani yumurtalık kanseri ile yaş arasında doğrudan bir ilişki bulunmadığını belirtiyor.

Yumurtalık kanseri ile ilgili yaygın olarak inanılan bir başka yanlış ise, uzmanlara göre; “Pap Smear testi yumurtalık kanserini tespit eder” bilgisi oluyor. Uzmanlar, yumurtalık kanserini belirlemek için en iyi test Pap Smear testi olmadığını; hatta şu an için yumurtalık kanserini doğrudan tespit edebilecek olan hiçbir testin bulunmadığının altını çiziyor. Öte yandan Pap Smear testinin tespit edebildiği kanser türü rahim kanseri oluyor.

YUMURTALIK KANSERİ ERKEN EVREDE DE BELİRTİ GÖSTERİYOR

Genellikle gelişiminden sonra ortaya çıkması nedeniyle erken evrede belirti göstermediği düşünülen yumurtalık kanseri ile ilgili bir diğer yanlış kanı da bu oluyor. Uzmanlar yumurtalık kanserinin menstrüasyon sorunlarından önemsenmeyen mide sorunlarına kadar pek çok semptomun erken evrede görülebildiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle de belirtileri önemsemek ve bir doktora başvurmakta fayda bulunuyor.

Hastalığa dahil pek çok yanlış kanı gelişmiş olsa da bu konulardan en tehlikelisi ‘yumurtalık kanseri tedavi edilemez’ kanısı oluyor. Ancak uzmanlar, genel kanının aksine yumurta kanserinin tedavi edilebildiğini belirtiyor. Bu nedenle yumurtalık kanserine yakalanan kadınların pes etmeden uzman kontrolünde tedavisini sürdürmesi tavsiye ediliyor.