Sigaraya bırakamıyorsanız, bu habere kulak verin! Beslenme programınızı hemen değiştirin! Bu besinler sadece 4 haftada sigarayı bıraktıracak!

Sağlıksal açıdan uzmanların tavsiye etmediği ve kötü alışkanlıklar kategorisinde yer alan tütün ve tütün grubu ürünlerinin en bilindiği olan sigarayı sadece doğru beslenme ile bırakmak mümkün.

Sigaraya bırakamıyorsanız, bu habere kulak verin! Beslenme programınızı hemen değiştirin! Bu besinler sadece 4 haftada sigarayı bıraktıracak!

Başta akciğerler olmak üzere pek çok organı etkileyen ve sağlığı olumsuz anlamda kötüleştiren tütün ve tütün ürünleri grubunun en yaygın tüketileni sigaralar hem sağlıksal hem de maddi açıdan insanların yaşamını kalitesizleştiriyor. Vücudu günden güne eriten sigara tüketimi ölüm oranını sigara tüketmeyen bir insana göre 15 ile 25 kat arasında artırıyor. Bu nedenle uzmanların bir an evvel bırakılmasını tavsiye ettiği sigarayı bırakmak için uzmanlar, beslenme programlarında küçük değişikliklere gitmeyi öneriyor.

Sigara kullanan kişilerin en çok yakalandığı hastalık olan kanser, pek çok insanın yaşamını sigaradan kaybetmesine neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü WHO’nun verileri ve Yeşilay’ın aktardığına göre; içilen her bir sigara insan ömründen 12 dakika çalıyor. Dünyada her yıl 4 milyon insanın ölümüne neden olan sigara tüketimi, Türkiye’de ise 100 bin insanın ölümüne sebebiyet veriyor. Hal böyleyken sigara bırakmanın tam zamanının geldiğini düşünüyorsanız, aşağıdaki besinleri beslenme listesine eklemeniz gerekiyor.

SİGARAYI BIRAKMAYA YARDIMCI OLACAK BESİNLERDEN DESTEK ALIN

Çoğu insan sigara bırakmanın zorlu olduğunu düşünse de uzmanlar doğru bir beslenme programı ve motivasyon ile sigaranın tahmin edilenden çok daha kolay bırakabileceğini savunuyor. Bu kapsamda akciğerde meydana gelen sigara etkilerini yavaşlatan ebegümecinin kaynamış suya atılıp yaklaşık 6 saat dinlendirildikten sonra aç karna bir bardak içildiğinde sigaraya bırakmaya etkisi olduğu biliniyor. Nikotin bağımlılığına iyi gelen ve sigara hazzını azaltan ginseng çayı da bu süreçteki en büyük yardımcılarınızdan biri oluyor. Üstelik liste bu kadarla da sınırlı değil.

Akciğer kanserine neden olan ağır metali insan vücudundan uzaklaştırılacak olan kişniş ile kansere karşı koruyuculuk sağlayan yeşil çay da sigaraya bırakma sürecinde beslenme programına eklenmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Öte yandan uzmanlar; karabaş otu, bergamot yağı, nane, yulaf, çekirdek, bitter çikolata, patlıcan, patates, kereviz sapı, süt gibi besinlerin sigarayı bırakmada inanılmaz derecede yardım sunduğunu belirtiyor.

SİGARAYI TEK SEANS İLE BIRAKTIRAN ABRAHAMSON METODUNU DENEYİN

Sigaraya bırakamıyorsanız, bu habere kulak verin! Beslenme programınızı hemen değiştirin! Bu besinler sadece 4 haftada sigarayı bıraktıracak! - Resim : 1

Beslenme programı ya da sağlam bir motivasyon ile sigarayı hala bırakamayan kişilere uzmanların sıklıkla önerdiği ‘Abrahamson Metodu’ tüm dünyanın yaygın olarak kullandığı metotlar arasında yer alıyor. Enerjiye dayalı doğal arınma yöntemi olarak tanımlanan Abrahamson Metodu; sigara, şeker ve gluten gibi bağımlılıklardan kurtulmada etkililik gösteriyor. Çin tıbbındaki meridyenlerin vücuttaki fiziksel noktalarına akupresür uygulanması anlamına gelen bu metotta sigarayı bırakmak için akciğer üzerindeki meridyenlere basınç uygulanması deneniyor.

Öte yandan sigarayı birden ya da kademeli bir şekilde bırakma yöntemlerinden hangisinin daha etkili olduğuna ilişkin tartışmalar sürse de uzmanlar sigarayı bırakmak için ilk 4 haftanın çok önemli olduğu konusunda fikir birliği gösteriyor. Bu bağlamda uzmanlara göre, ilk 4 hafta içerisinde sigaraya ilişkin şikayetler kaybolmaya başlasa da sigaraya duyulan bağımlılığın tamamen yok olması için ilk 6 ay dirayet göstermek gerekiyor.