SGK ile anlaşmaya varmıştı! Vakıfbank’tan yüksek tutarlı emekli promosyonu hamlesi gecikmedi! Yürürlüğe girdi; artık Vakıfbank’a maaş taşımak 5 bin TL!

SGK ile anlaşmaya varan bankalar, 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle güncel taban promosyon sistemini devreye soktu. Bu kapsamda ilk hamleyi yapan banka ise, Vakıfbank oldu.

SGK ile anlaşmaya varmıştı! Vakıfbank’tan yüksek tutarlı emekli promosyonu hamlesi gecikmedi! Yürürlüğe girdi; artık Vakıfbank’a maaş taşımak 5 bin TL!

Geçtiğimiz yıllarda bünyesinden emekli olan Emekli Sandığı (4C), SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) emeklilerinin maaşlarına karşılık olarak bankalar ile promosyon masasına oturan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), enflasyonun artışının ardından harekete geçti. Bir kez daha bankalar ile anlaşmasını yenileyen SGK, 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla 19 banka ile yaptığı anlaşmasında taban promosyon ödemelerini artırdı.

Şimdiye dek 500 TL ile 750 TL arasında emekli promosyonu ödemesi gerçekleştiren Vakıfbank isimli kamu bankası da SGK ile anlaşmaya varan bankalar arasında yer aldı. SGK ile yenilediği protokol kapsamında ödediği taban promosyon tutarlarında artışa giden Vakıfbank, gerçekleştirdiği promosyon ödemelerinin güncel tutarlarını açıkladı. Öte yandan Vakıfbank, promosyonlara ek olarak emeklilere sağlayacağı avantajları da duyurdu.

VAKIFBANK’TA EMEKLİ PROMOSYONLARI 5 BİN TL’YE ÇIKTI

SGK ile anlaşmaya varmıştı! Vakıfbank’tan yüksek tutarlı emekli promosyonu hamlesi gecikmedi! Yürürlüğe girdi; artık Vakıfbank’a maaş taşımak 5 bin TL! - Resim : 1

Promosyon tutarlarında SGK ile gerçekleştirdiği yeni anlaşma kapsamında artışa giden Vakıfbank, 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren maaşlarını bankasından alacak olan vatandaşlara 5 bin TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştirmeye başladı. Vakıfbank’ın konuyla ilgili gerçekleştirdiği yeni duyuru içerisinde ise; “1 (bir) aya isabet eden emekli maaşı tutarı; 3.500.-TL ye (3.500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 3.000.- TL, 3.500 - 7.500.-TL (7.500.-TL hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 3.500.- TL, 7.500 – 10.000.-TL (10.000.-TL hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 4.500.- TL, 10.000.-TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 5.000.- TL 3 (üç) yıllık süre için peşin ve nakdi olarak promosyon ödemesi yapılacaktır” şeklinde ibareler yer aldı.

VAKIFBANK, EMEKLİLERE SUNDUĞU AYRICALIKLARI ARTTIRDI

Promosyon tutarlarının yanı sıra emeklilere yönelik sunduğu ayrıcalıklarda da artışa giden Vakıfbank, 3 yıl süre ile emekli maaşını bankasına taşıyacak olan emeklilerin ATM’den günlük 10 bin TL’ye kadar olan tüm para çekimlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebileceğni ilan etti. Aynı şekilde internet bankacılığı ve Vakıfbank Mobil üzerinden yapılacak olan havale, EFT ve FAST işlemleri söz konusu olduğunda emeklilerden masraf ücreti almayacağını duyuran Vakıfbank, emeklilere maaş hesabına bağlı HGS etiketini ücretsiz olarak sunacağını açıkladı. Bunun yanı sıra MilPlus kredi kartları ve bunlara ait ek kartlar hariç olmak üzere hiçbir banka ve kredi kartından kart aidatı almayacağını belirten Vakıfbank, müşteri iletişim merkezlerinde emeklilerin öncelikli sıraya sahip olacağını duyurdu.