Seveni Çok Sevmeyeni Yok! İşte Eşsiz Bir Mücver Tarifi

Patates mücveri, rendelenmiş patates, çırpılmış yumurta, un, taze rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış maydanoz ve ezilmiş sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan lezzetli bir sebze köftesidir. Bu enfes tarifine haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Seveni Çok Sevmeyeni Yok! İşte Eşsiz Bir Mücver Tarifi

Patates, çeşitli yemeklerde püre halinden kızartmaya kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan çok yönlü bir sebzedir. Patates mücveri ise patatesin özgün bir şekilde köfte formuna dönüştürüldüğü lezzetli bir tariftir. Kabak mücveri tarifine benzeyen patates mücveri, özellikle patates sevenler için vazgeçilmez bir seçenektir.

PATATES MÜCVERİ NASIL YAPILIR?

Patates mücveri yapmak için öncelikle kaşar peynir rendelenir. Hemen ardından maydanozlar ince ince doğranır. Son olarak patatesler rendelenir. Patateslerin kararmaması için bu önemli bir ayrıntıdır. Rendelenen patatesler, patates mücverini sulandırmaması için fazla suyu sıkılır.

Geniş bir yoğurma kabı içerisine rendelenmiş patatesler, yumurta, baharatlar, tuz, un, rendelenmiş kaşar peynir ve kıyılmış maydanoz eklenerek tüm malzemeler birleşene kadar yoğurulur. Hamur kıvamına gelince yoğurma işlemi bitirilir ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

İşte sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelecek olan patates mücveri tarifi…

Seveni Çok Sevmeyeni Yok! İşte Eşsiz Bir Mücver Tarifi - Resim : 2

PATATES MÜCVERİ TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 40 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Patates mücveri için malzemeler;

2 adet yumurta,
Yarım su bardağı un,
2 adet büyük boy rendelenmiş patates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz
Patates Mücveri Tarifi Kızartmak için;

1 su bardağı sıvı yağ
Patates mücveri tarifi nasıl yapılır?

Seveni Çok Sevmeyeni Yok! İşte Eşsiz Bir Mücver Tarifi - Resim : 3

Adım 1

Patates mücveri yapmak için öncelikle rendelediğiniz patateslerin suyunu iyice sıkın. Geniş bir yoğurma kabı içerisine rendelenmiş patatesleri, 2 adet büyük boy yumurtayı, birer çay kaşığı tuz ve karabiberi ve 1 diş sarımsağı ekleyin.

Adım 2

Eklediğiniz malzemelerin üzerine yarım su bardağı un, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, yarım demet ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve güzelce yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler iç içe geçene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Adım 3

Yoğurduğunuz patates mücveri hamurunu bir kenara alın ve yapışmaz bir kızartma tavasını ocağın üzerine koyun. İçerisinde 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip ısıtmaya başlayın. Bir kaşık yardımıyla harçtan alın ve kızdırdığınız yapın içerisine bırakın. 

Adım 4

Kızaran patates mücverlerinin diğer yüzünü de aynı derecede kızartın ve havlu kâğıt serili bir tabağa alın. Tüm iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen patates mücverlerinizi sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Etiketler: yemek tarifi, tarif