Ağızda Dağılan Lezzetli Un Kurabiyesi İçin Yalnız 3 Malzeme Gerekli: 20 Dakikada Hazır!

Harika ve hızlı bir un kurabiyesi tarifine ne dersiniz? Sadece 3 malzeme ve 20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, 5 çayı keyfiniz için ideal bir seçenek. Hem pratik hem de muhteşem tadıyla bu tarif, aynı zamanda cevizli alternatifiyle de sunuluyor.

Ağızda Dağılan Lezzetli Un Kurabiyesi İçin Yalnız 3 Malzeme Gerekli: 20 Dakikada Hazır!

Muhteşem un kurabiyesi tarifini sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız! Sadece 3 malzeme ve 20 dakika zamanınızı alacak bu hızlı ve pratik tarif, 5 çayınızı lezzetlendirmek için ideal bir seçenek sunuyor. Üstelik, cevizli bir alternatif de sizleri bekliyor!

5 çayınızı tatlandıracak hızlı ve kolay bir tarif mi arıyorsunuz? Üç malzeme ile hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tarifi tam size göre! Hem pratik hem lezzetli bu tarifi, cevizli bir alternatif ile de deneyebilirsiniz. İşte adımları ve püf noktaları ile birlikte un kurabiyesi tarifi...

Günün en güzel saati 5 çayının yanına şipşak hazır olacak bir tarif arıyorsanız un kurabiyesi size göre. Sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tarif. Tereyağı, pudra şekeri ve un ilavesiyle hazırlanan bu tatlı kurabiyeler, kaşıkla şekil alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor.

Tarifi denemeden önce şunu hatırlatalım: çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyelerin üzerini ceviz kırıklarına bulayıp tepsiye dizebilir, bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz. Şimdi tarifimizin malzemelerine geçelim…

Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün. 

Etiketler: yemek tarifi, tarif