Sel Felaketinde Mağdur Olanlara Nakdi Yardım Ödemeleri Başladı Mı? Ödemeler İçin Başvuru...

İstanbul’daki sağanak yağışlar, başta Esenyurt olmak üzere İstanbul’un bazı bölgelerinde sel felaketine dönüştü. Esenyurt’ta yaşanan sel felaketi sonrası nakdi yardım başvuruları için araştırmalar başladı. Sel mağdurları nakdi yardım için nereye başvuruda bulunacak?

Sel Felaketinde Mağdur Olanlara Nakdi Yardım Ödemeleri Başladı Mı? Ödemeler İçin Başvuru...

Sel mağdurlarına yapılan nakdi yardım için başvuru araştırmaları artış gösterdi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sağanak yağışlar sonrası Esenyurt’ta meydana gelen sel baskınları nedeniyle, ev ve işyerlerine tahribat oluşan vatandaşlara nakdi yardım sağlanacağı duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar sel mağdurlarının nereye yardım başvurusunda bulunacağını, ne kadar nakdi yardım yapılacağını araştırmaya koyuldu. Sel mağdurları nakdi yardım için nereye başvuracak?

Sel Mağdurlarına Maddi Destek

İstanbul’da geçtiğimiz gün gece yarısından sonra kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterdi ve bununla birlikte Haramidere taştı. Esenyurt’ta bulunan ev ve işyerleri selden dolayı büyük hasar gördü. Yaşanan felaket sonrasında İstanbul Valiliği açıklama yaptı ve açıklamada, ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlara nakdi destek sağlanacağı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada sel nedeniyle zarar gören evler için 5.000 TL ve işyerleri için de 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlandığı duyuruldu.

Bakan Yanık’ın Açıklamaları

Sel Felaketinde Mağdur Olanlara Nakdi Yardım Ödemeleri Başladı Mı? Ödemeler İçin Başvuru... - Resim : 1

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “İstanbul’da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3.000 TL nakdi yardım yapacağız. Hanelerimizin nihai zararlarının tespitinden sonra bakanlık olarak hane desteklerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Afetten etkilenen bölgelerde oluşturduğumuz kriz merkezlerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu: Elden Nakit Alabilecekler

Bir diğer yandan yaşanan sel felaketi sonrasında Esenyurt bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5’er bin liralık evlerini su basanlara, işyerleri su basanlara da 10’ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek” sözlerini dile getirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada Hasar-Zarar Tespit Komisyonu çalışmaları neticesinde başta Yeşilkent ve Pınar mahalleleri olmak üzere 18 mahallede 134 konut, 15 işyeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 caminin su baskınından zarar gördüğü belirtildi.

Etiketler: istanbul sel