Prof. Dr. Sönmez açıkladı erken bunamak istemiyorsanız mutlaka bunları yapın!

Son yıllarda erken bunama belirtileri yaşayan kişilerin sayılarının büyük bir hızla artması endişe yaratırken Prof. Dr. Güner Sönmez erken bunama Demans belirtilerine karşı zihinsel performansını arttırmak isteyen kişilere tüyolar verdi.

Prof. Dr. Sönmez açıkladı erken bunamak istemiyorsanız mutlaka bunları yapın!

Hayat tarzının olumsuz bir şekilde değişmesi ile sağlık açısından pek çok hastalık ortaya çıkarken özellikle de son yıllarda erken bunama belirtileri gösteren kişilerin sayılarında yaşanan artış dikkat çekmişti. İnsanların artık daha hareketsiz bir yaşam tarzı benimsemesi ve sağlıksız beslenmesi pek çok hastalığı da beraberinde getirirken bunama bunlar arasında ilk sırada yer almıştı. 

Tıp dilinde demans olarak anılan erken bunama hastalığı genç yaşlarda unutkanlık ile kendisini gösteriyor. Yaş ilerledikçe beyin hücrelerinde yaşanan düşüş nedeni ile başlayan bunama günümüzde artık çok daha erken yaşta da ortaya çıkabiliyor. Demans ya da halk arasındaki ismi ile erken bunama kendisini erken evrede kelime bulmada yaşanan zorluklar ve gece huzursuzlukları ile gösteriyor. Peki, erken bunamadan korunmak için neler yapılmalı?

GENÇ YAŞTA DEMANS BELİRTİLERİ GÖSTERMEMEK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Türkiye'nin bu alanda yetiştirmiş olduğu en değerli isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Güner Sönmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile erken bunama belirtilerine karşı takipçilerini uyardı. Sönmez yaptığı açıklamasında "Yaşla beraber zihinsel performansınız devam etsin ve bunama riski düşsün istiyorsanız:

1. Egzersiz yapın, hareket edin, uyuşuk olmayın

2. Akdeniz diyeti tarzında beslenin

3. Yeterli uyuyun

4.Sigarayı bırakın

5. Yeni şeyler öğrenin

6. Sosyalleşin

7. Kilo almayın" diyerek yapılması gerekenleri sıraladı. 

Erken bunama belirtilerinin ortaya çıkmaması için en dikkat edilmesi gerekenlerin başında uyku ve egzersiz ilk sıralarda yer alırken egzersiz ile vücudun uyku ile ise beynin beslenmesi gerektiği belirtildi. 

Etiketler: bunama, Alzheimer riski