Popüler vitamin uygulaması IV desteğine, uzmanlardan engel! Sağlığınız kötüleşebilir!

Covid- 19 virüsü ile birlikte popülerlik kazanan IV vitamin terapilerine, uzmanlardan tersi yönde açıklama geldi. İşte fayda sağlamayı beklerken kötüleştirebilen uygulamaya ilişkin ayrıntılar…

Popüler vitamin uygulaması IV desteğine, uzmanlardan engel! Sağlığınız kötüleşebilir!

2019 yılının sonunda ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerine yayılım gösteren Covid- 19 virüsü, yayılım hızı, öldürücülük etkisi ve uzun vadede devam eden olumsuz semptomları sebebi ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirildi. Kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerinde ciddi vaka sayılarının kaydedilmesine sebep olan, yanı sıra ölüm oranı da oldukça yüksek olan koronavirüs salgını, vatandaşların kendi tedavilerini kendilerinin yönetmelerine de aracılık etti.

Covid- 19 salgının başladığı günden bu yana bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek adına doktor reçetesi olmadan kendi istekleri doğrultusunda “IV” ismi verilen vitamin terapilerine başvuran birçok ünlü isim, bu terapiler esnasında görüntülerini çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı. Hem yerli hem de yabancı ünlülerin paylaşımlarında sıklık ile yer alan ve bağışıklık sistemini desteklediği, akşamdan kalma durumunu ortadan kaldırdığı ve virüs etkilerini azalttığı ileri sürülen vitamin terapisi, bugün bir uzman tarafından gündeme getirildi.

Ünlü isimlerin paylaşımları ile birlikte giderek popülerlik kazanan IV vitamin terapilerine karşı vatandaşları uyaran uzman doktor, bu kontrolsüz girişimin sağlık üzerinde geri dönüşü olmayan olumsuz etkilere sahip olabileceğinin altını çizdi.

UZMAN DOKTORDAN VİTAMİN UYARISI!

Popüler vitamin uygulaması IV desteğine, uzmanlardan engel! Sağlığınız kötüleşebilir! - Resim : 1

Havaların soğumaya başladığı ve bünyelerin hastalıklara daha açık hale geldiği şu günlerde sıklık ile vitamin terapilerine başvuran vatandaşlara, uzman isimden uyarı geldi. “IV vitamin terapisi” olarak adlandırılan uygulamaya karşı vatandaşları uyaran Semmelwis Üniversi’nden Dr. Takacs Istvan, bu uygulamanın ciddi hastalıklara sebep olabileceğine dikkat çekti.

Daily Mail tarafından düzenlenen haberde görüşlerine yer verilen Dr. Istvan, herhangi bir vitamin aşırı dozda alınmasının kemikleri zayıflatabileceğini, görme sorunlarına sebep olabileceğini ve böbrek taşı oluşumunu hızlandırabileceğini belirtti.

DOĞAL GIDA VURGUSU!

Vitamin terapilerinin olumsuz sonuçlarına karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, bu tip terapilerin uzun vadede faydadan çok zarar getirebileceğini belirtti. Terapiler yerine yeme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden bilim insanları sebze, meyve ve et tüketimi sayesinde sağlıklı bir yaşamın sürdürülebileceğini bildirdi.

Etiketler: Vitamin, covid 19