Peş peşe depremler: Antalya, Diyarbakır ve Akdeniz sallandı! Depremlerin şiddeti korkuttu

AFAD ve Kandilli Rasathanesi bildirilerine göre Türkiye’de farklı yerlerde arka arkaya depremler olmaya devam ediyor. Antalya, Diyarbakır ve Akdeniz’den arka arkaya deprem bildirisi geldi. Peki depremlerin şiddeti kaç? 10 AAğustos 2023 son dakika deprem bildirileri ve daha fazlası haberimizde.

Peş peşe depremler: Antalya, Diyarbakır ve Akdeniz sallandı! Depremlerin şiddeti korkuttu

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 16.16'da meydana gelirken derinliği ise 12.44 kilometre olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre; Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin saati 16.16 olarak kaydedilirken, derinliği ise 12.44 kilometre olarak ölçüldü.

DİYARBAKIR DA SALLANDI

AFAD'dan alınan verilere göre Diyarbakır'da 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 16.8 km olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) paylaştığı verilere göre Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 15.25 saatinde meydana gelirken derinliği 16.8 km olarak ölçüldü.

AKDENİZ'DE DEPREM

Avrupa Sismoloji Merkezi'nin ve  Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Akdeniz'in KKTC ve Antalya arasındaki açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin şiddetini 4,5 olarak duyurdu.


Aşağıda bulunan linkler aracılığıyla AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi verilerine erişebilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi tarafından "http://www.koeri.boun.edu.tr/" adresi üzerinden paylaşılan son veriler ile büyüklü küçüklü yaşanan sarsıntıların merkez üssü, şiddeti ve derinliği kamuoyu ile paylaşılıyor:

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından da "https://deprem.afad.gov.tr/last-earthquakes.html" adresi üzerinden paylaşılan listede son 100 deprem listeleniyor. Liste üzerinde artçılar başta olmak üzere Türkiye'de meydana gelen tüm sarsıntılar yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ