Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna sürpriz öneri! Ülke adına sevinirim

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlık görevi için sürpriz bir ismi önerdi. Özgür Demirtaş, TCMB Başkanlık görevini için mevcut başkan yardımcısı Cevdet Akçay'ın olmasını diledi.

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna sürpriz öneri! Ülke adına sevinirim

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına isim önerisinde bulundu. 

Özgür Demirtaş Merkez Bankası Başkanı için isim verdi

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hali hazırda Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında son günlerde çıkan iddiaların ardından başkanlık görevine Erkan'ın yardımcısı olan Cevdet Akçay'ın olmasını diledi. 

Cevdet Akçay'ın Merkez Bankası Başkanı olmasını dilerim

Sosyal medya platformu X hesabından paylaşım yapan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Merkez Bankası Başkanının, şu andaki başkan yardımcısı Cevdet Akçay olmasını dilerim. Şu anki başkanın aksine, makro-ekonomi konusunda uzmanlaşmış bir isim. Olmasını umarım. Ülke adına sevinirim." dedi.

"Bir Merkez Bankası Başkanı gider, diğeri gelir"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında basında yer alan iddialara ilişkin konuştu. Sözünü esirgemeyeceğini belirten Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti, bir Merkez Bankası Başkanına mahkum ve muhtaç değildir. Bir Merkez Bankası Başkanı gider, diğeri gelir." dedi.

özgür demirtaş cevdet akçay