Otomobil piyasası hareketlendi! Chery, Egea fiyatına SUV sattı: Omoda5 modeli kapış kapış gitti...

Türkiye’de otomobil pazarında rekabet kızışıyor. Uygun fiyatlı SUV modelleriyle dikkat çeken Chery markası, Egea fiyatına OMODA5 modelini satışa sundu. Bu hamle, otomobil severleri adeta bayilere koşturdu.

Otomobil piyasası hareketlendi! Chery, Egea fiyatına SUV sattı: Omoda5 modeli kapış kapış gitti...

Chery, Çinli bir otomobil üreticisi olarak Türkiye’deki pek çok insanın ilgisini çekiyor. Özellikle uygun fiyatlı SUV modelleriyle ön plana çıkan marka, OMODA5, TIGGO7 PRO ve TIGGO8 PRO modellerini bünyesinde bulunduruyor. Bu modeller arasında en uygun fiyatlı olanı ise OMODA5 olarak göze çarpıyor.

OMODA5, Egea’dan Daha Ucuz

Chery OMODA5 modelinin başlangıç fiyatı 1.180.000 TL olarak belirlendi. Bu fiyat, Fiat Egea’nın Cross Street donanım, 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT versiyon elektrikli-benzinli otomobil modelinin kampanyalı fiyatından daha ucuz. Egea’nın bu versiyonunun fiyatı ise 1.261.900 TL olarak açıklandı. Bu durumda 

Chery, Egea’dan daha ucuza SUV sunmuş oldu.

Otomobil piyasası hareketlendi! Chery, Egea fiyatına SUV sattı: Omoda5 modeli kapış kapış gitti... - Resim : 2

Öte yandan Egea Cross Street donanım otomobil modelinin başlangıç versiyonu kampanyalı olarak 850.900 TL’den sunuluyor. En üst versiyonu ise, Chery OMODA5’den pahalı olarak gözlemleniyor. Bu noktada pek çok vatandaş Chery OMODA5 ya da Egea Cross Street seçerken tekrar tekrar düşünebiliyor.

OMODA5’in Özellikleri Neler?Otomobil piyasası hareketlendi! Chery, Egea fiyatına SUV sattı: Omoda5 modeli kapış kapış gitti... - Resim : 3

Chery OMODA5, kompakt crossover SUV bir model olarak karşımıza çıkıyor. 4,400 mm uzunluğa, 1,830 mm genişliğe ve 1,588 mm yüksekliğe sahip olan araç, Jeep Compass veya Nissan Qashqai gibi modellerle boy ölçüşebiliyor. Ayrıca tipik bir Çinli SUV tasarımına sahip olan araç, bölünmüş farlar, büyük ızgara, cesur renk vurguları ve lüks bir araca benzeyen minimalist, dijital ağırlıklı bir iç mekana sahip.

Chery OMODA5, genellikle benzinli ve dizel motor seçenekleri sunuyor. Motorlar genellikle turboşarjlı ve farklı güç seviyelerinde olabiliyor. Güç çıkışı ve tork değerleri motor tipine, silindir hacmine ve versiyona bağlı olarak değişiyor. Benzinli motorlar genellikle 120 HP’den başlayıp daha fazlasına çıkabiliyor, dizel motorlar ise daha yüksek tork üretebiliyor. Şanzıman olarak ise manuel ve otomatik seçenekleri bulunuyor.

Chery OMODA5, güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanıza ve araçta geçirdiğiniz her anın keyfini çıkarmanıza yardımcı olan Gelişmiş Sürücü Yardımı Sistemlerine sahip. Bu sistemler arasında Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Akıllı Hız Sabitleme ve Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Yorgunluk Uyarı Asistanı, Aktif Izgara Kapatma, Kör Nokta Uyarı Desteği, Çarpışma Uyarı ve Otonom Frenleme Sistemi, Ön Park Sensörü gibi özellikler yer alıyor.

Chery Omoda5, ayrıca Fiat Connect adlı bağlantılı araç teknolojisine de sahip. Bu teknoloji sayesinde, mobil uygulaması ile sizi Fiat’ınıza her yerden bağlıyor. Kontrol ve kolaylık hep sizinle oluyor. Ayrıca araçta kablosuz telefon şarjı, anahtarsız giriş/çalıştırma, arka USB portu gibi konfor özellikleri de bulunuyor.

Chery Omoda5, üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlar Comfort, Luxury ve Excellent olarak adlandırılıyor. Comfort donanım, en temel seviye olarak sunuluyor. Luxury donanım, Comfort’a ek olarak otomatik klima, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, hız sabitleme sistemi, start&stop, gövde rengi ayna kapakları, full LED ön farlar, imza LED gündüz sürüş farları, LED arka farlar, 17’’ inç jantlar, 7’’ dokunmatik tablet ekran, Apple CarPlay ve Android AutoTM desteği, 6 hoparlör gibi donanımlar sunuyor. Excellent donanım ise, Luxury’ye ek olarak adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, akıllı hız sabitleme ve trafik işareti tanıma sistemi, yorgunluk uyarı asistanı, aktif ızgara kapatma, kör nokta uyarı desteği, çarpışma uyarı ve otonom frenleme sistemi, ön park sensörü gibi donanımlar ekliyor.

Etiketler: Chery