Ofis, ev fark etmez! Kupasında çay olanlar dikkat! Bu gerçeği kimse bilmiyor

Ülkemizde vatandaşların en çok tükettiği içeceklerden birisi çay olurken çay bizde bir gelenek haline dönmüştür.

Ofis, ev fark etmez! Kupasında çay olanlar dikkat! Bu gerçeği kimse bilmiyor

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gerçeği söylüyoruz! Evde kahvaltısını hazırlayanlar, ofiste çayını demleyenler buraya! 

Ülkemizde vatandaşların en çok tükettiği içeceklerden birisi çay olurken çay bizde bir gelenek haline dönmüştür. Gün içinde hem evde duran vatandaşların hem de iş yerine giden vatandaşların özellikle de soğuk hava şartları altında en çok tükettiği içeceklerden birisi çay olurken çay hakkında bilmediğiniz bir gerçeği söyleyeceğiz. 

ÇAY TÜKETİMİNE DİKKAT!

Sabahların olmazsa olmazlarından birisi çaydır. Ülkemiz çay içme alışkanlığında 2. sırada yer alırken çay tüketiminin altında yatan birçok zarar bulunmaktadır. Özellikle de sabah kahvaltılarında ve akşam yemeği sonrası içilen çayın öyle zararları var ki! Gelin bakalım.

Çay vücudun demir emilimini en çok etkileyen içecekler arasında yer almaktadır. Soğuk havaların gelmesiyle daha fazla tercih edilen çay ülkemizde bir gelenek haline gelirken çay mı kahve mi ikileminde bile genellikle çay önde gitmektedir. Her sabah düzenli şekilde tüketilen çay kansızlığı da beraberinde getirirken gün içerisinde içilen 4-5 bardak çay ilerleyen zamanlarda anemiye dolayısıyla kansızlığa sebep olabilmektedir. 

KAHVALTI SONRASI TERCİH EDİLMELİ!

En önemli ve birçok kişinin bilmediği bilgiler arasında da çayın içerisinde kafein olmasıdır. Birçok kişi kafein denildiğinde kahve akıllara gelse de çayın içerisinde de azımsanmayacak derecede kafein bulunmaktadır. Geç saatlerde içilen çay mide hazımsızlığı ve uykusuzluğu da beraberinde getirirken hem migren atağını tetikleyebilir hem de baş ağrısının meydana gelmesine neden olabilir. Çayın sürekli ve aşırı tüketilmesinden daha kötü bir şey varsa o da çayı şekerle tüketmek. Şekerle tüketilen çaykan şekerinizin yükselmesine, uzun süreli kullanımında şeker hastalığına neden olabilir.

'Hiç mi çay içmeyelim?' diyorsanız hayır! Tabii ki çayı tüketebilirsiniz. Çayı kahvaltıyla birlikte değil de kahvaltınızdan 30 dakika – 1 saat sonra içmek ve bunu diğer öğünler içinde uygulamak çayı sizler için çok daha sağlıklı bir hale getirecektir.

Etiketler: çay

Çok Okunanlar