MİT ve TSK, PKK'nın 23 kritik hedefini tek tek imha etti! O anları video ile paylaştı

Bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısında 9 askerimiz şehit oldu. Saldırının ardından MİT ve TSK, Suriye'de PKK/YPG'nin 23 kritik hedefini imha etti. MİT'in operasyonu video olarak paylaşıldı.

MİT ve TSK, PKK'nın 23 kritik hedefini tek tek imha etti! O anları video ile paylaştı

Türkiye'nin terörle ve terör örgütleriyle mücadelesi sürüyor. 

Irak'ın kuzeyinde yaşanan çatışma sonrası 9 Mehmetçik şehit oldu. 

Hain saldırı sonrası TSK, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlarla şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. 

Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Pençe Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonrası Suriye’de bulunan terör hedeflerini tek tek imha etti.

MİT, operasyonlarda Suriye’de PKK/YPG kontrolünde örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, cephane noktaları gibi stratejik hedeflerin yanı sıra örgütte sorumlu düzeyde faaliyet yürütenleri hedef aldı.

MİT operasyonuyla 23 kritik hedef imha edildi

​MİT Suriye’de, PKK/YPG’ye ait terör amaçlı kullanılan 5 kritik altyapı tesisi, 3 kontrol noktası, 8 askeri nokta, 2 mühimmat deposu, 2 lojistik deposu, 2 teknik araç deposu ve 1 tünel/mevzilendirme çalışmalarında kullanılan araç olmak üzere toplamda terör örgütüne ait 23 hedefi imha etti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, operasyonların, planlanan hedefe ulaşıncaya kadar devam ettirileceği öğrenildi.

TSK ve MİT'ten örgüte üst üst darbeler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlediği ani hava harekatlarıyla 10 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çelikten pençelerimiz teröristlerin inlerini paramparça etmeye devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen ani hava harekatlarıyla 10 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi."

MSB: 24 terör hedefi daha imha edildi

MSB saat 22.50'de yaptığı yeni açıklamasında Suriye ve Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatında 24 terör hedefinin daha vurularak imha edildiği duyurdu.