Milyar Dolarlık CEO Resti Çekti! Ömür Boyu Tatil Fikri Cazip Geldi! Zengin CEO İstifası Sonrası...

Ünlü CEO Andrew Formica şirketini oğluna devretme kararı aldı. Yaklaşık 67,9 milyar dolarlık serveti bulunan iş adamının istifa sonrası yapmak istedikleri yüzde tebessüm oluşturdu. İşte detaylar…

Milyar Dolarlık CEO Resti Çekti! Ömür Boyu Tatil Fikri Cazip Geldi! Zengin CEO İstifası Sonrası...

Jüpiter Fund Management şirketinde CEO'luk yapan Andrew, 67.9 milyar dolarlık getirisi olan şirketinden istifa ettiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde tüm halka duyurduğu bu haberi sonrasında bundan sonra neler yapacağı merak edilmeye başlandı.

51 Yaşında CEO'luktan İstifa Etti! Yeni CEO Kim?

Milyarder CEO'nun bu istifası sonrasında yönetici koltuğuna şirket baş yatırım görevlisi oturacak. Beklenmeyen istifa sonrasında 51 yaşındaki Formicanın şirkete 3 yıl önce katıldığı öğrenildi. 1 Ekim tarihinde görevinden tamamen çekileceği bildirildi. Şirkette baş yatırım görevlisi olarak çalışan Matthew Beesley CEO'luk görevini üstlenecek.

CEO Ayrılık Nedenini Paylaştı!

Milyar Dolarlık CEO Resti Çekti! Ömür Boyu Tatil Fikri Cazip Geldi! Zengin CEO İstifası Sonrası... - Resim : 1

CEO İngiltere'ye 30 yıl önce taşınmış. Avustralya'da doğduğunu konuşmalarında dile getiren Andrew Formica doğduğu şehre geri dönmek istediğini bildirdi. Avustralya'ya geri dönmek isteği bulunan Formica anne ve babasına daha yakın olma isteğinin arttığını söylüyor. Kişisel nedenlerden dolayı bu kararı aldığını belirten CEOya geleceğe yönelik hedefleri soruldu. "Tek yapmak istediğim bir sahile gidip dinlenmek. Başka bir şey düşünmek istemiyorum" ifadesinde bulundu.

Anket Sonuçları Kanıtladı! Pandemi Ofise Dönüşü Azalttı!

Andrew Formicanın bu kararı pek de garipsenmiyor. Özellikle Pandemi dönemi sonrasında ofise dönüş süreci pek çok kişiyi olumsuz olarak etkiledi. Burada yöneticiler başta olmak üzere pek çok işçi de ofise dönüş sürecinde bocalamalar yaşayarak işi bıraktı. Marcum Market CEO anketi yapıldı. Ankette şirket CEOlarının yaklaşık %48'inin haftada 5 gün çalışabilecek şekilde ofise geri dönüş gerçekleştirdiği görüldü. %32'si ise haftada 3 gün ya da daha az çalışabilme şartı ile döndüğü söyleniyor. CEO'ların %10'u sadece haftada 5 gün tam olarak uzaktan çalışmaya devam ediyor.

Etiketler: ceo, andrew formica