Meteoroloji oraj uyarısı yapıldı! Felaket İstanbul’a da sıçrayacak günlerce sürecek

Meteoroloji Trakya ve İstanbul için peş peşe oraj uyarısı yaptı. Pazar gecesi için de İstanbul'da oraj riskinin yüksek olduğu aktarıldı. Peki oraj ne demek? Oraj hangi alanları etkileyecek? Detaylar haberimizde…

Meteoroloji oraj uyarısı yapıldı! Felaket İstanbul’a da sıçrayacak günlerce sürecek

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar kapsamında Trakya bölgesine yönelik oraj uyarısı yapıldı. Hava Forum tarafından paylaşılan gönderide pazar günü öğleden sonra ve akşam Trakya kesiminde oraj hareketliliği yaşanacağı belirtildi. Pazar gecesi için de İstanbul'da oraj riskinin yüksek olduğu aktarıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlar için uyarılar peş peşe. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar kapsamında Trakya bölgesinde görülecek orajın İstanbul'a kadar sıçrayacağı duyuruldu. Pazar günü öğleden sonra ve pazar gecesi etkili olacağı belirtilirken dikkatli olunması gerektiği da aktarıldı.

Meteoroloji oraj uyarısı yapıldı! Felaket İstanbul’a da sıçrayacak günlerce sürecek - Resim : 1
Türkiye'de havaların sıcak seyir etmesi ile birlikte hava durumu olayları da vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Meteoroloji kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda vatandaşlar da bilgilendirilmeye devam ediyor. Hava Forum tarafından yapılan paylaşım ile birlikte önce Trakya bölgesine Daha sonra ise İstanbul için uyarılar peş peşe geldi. Yapılan paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

"Bugün (Pazar) öğleden sonra ve akşam Trakya kesiminde "oraj " hareketliliği yaşanabilir. Öğlen sıcak havadan sonra yerel olarak ani fırtına, sağanak yağmur, şimşek hadiselerini görebiliriz. Buradan kopan bazı kütleler akşam ya da gece İstanbul'a da ulaşabilir. Takip edeceğiz."

Meteoroloji oraj uyarısı yapıldı! Felaket İstanbul’a da sıçrayacak günlerce sürecek - Resim : 2

Etiketler: meteroloji, istanbul, uyarı