MEB'den son dakika değişikliği geldi: O sınıflarda yazılı sınav kalktı

Okulların açılmasına yakın bir zamanda MEB, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için sınav sisteminde değişiklik yaptı. Buna göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda sınav uygulanmayacak, öğrencilerin başarıları gözlem ve değerlendirme raporlarıyla belirlenecek. Ortaokul ve lise öğrencileri ise merkezi sınavlara girecek. Bu sınavlar MEB tarafından hazırlanacak ve tüm okullarda aynı gün ve saatte yapılacak.

MEB'den son dakika değişikliği geldi:  O sınıflarda yazılı sınav kalktı

İlk üç sınıfta sınava girmeyen ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için MEB yeni bir karar aldı. Öğrencilerin başarıları, öğretmenlerin gözetiminde yapılan çeşitli etkinlikler, oyunlar ve görevler ile ölçülecek. Öğrencilerin notları, öğrenci gelişim dosyalarına dayanarak verilecek. Böylelikle, ilkokul 4’üncü sınıflarda yazılı sınav uygulaması kaldırılmış oldu. Ortaokul ve lise öğrencileri ise merkezi sınavlara katılacak. Bu sınavlar aynı gün ve saatte tüm okullarda yapılacak. 

MEB'den son dakika değişikliği geldi:  O sınıflarda yazılı sınav kalktı - Resim : 1

Ortaokul ve liselerde yapılacak sınavlarda bütün öğrencilere aynı sorular yöneltilecek. Sorular ‘Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ tarafından hazırlanacak.

MEB'den son dakika değişikliği geldi:  O sınıflarda yazılı sınav kalktı - Resim : 2

Ülke ve il genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, farklı türde sorular içerebilecek. İlk etapta çoktan seçmeli test şeklinde olacak sınavlar, daha sonra açık uçlu sorularla da desteklenebilecek. Ortak sınavların dışında, okullar kendi içlerinde yazılı sınavlar uygulayacak.

Etiketler: okul, sınav, meb