Maymun çiçeği vakalarının yüzde 98’ini eşcinsel ya da biseksüel erkekler oluşturuyor!

Covid-19 salgınının ardından dünya genelinde şimdi de maymun çiçeği virüsü paniği yaşanıyor. Maymun çiçeği ile ilgili yapılan bir araştırmada herkesi şok eden bir sonuç ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre vakaların yaklaşık %98’i eşcinsel ve biseksüel erkeklerden oluşuyor.

Maymun çiçeği vakalarının yüzde 98’ini eşcinsel ya da biseksüel erkekler oluşturuyor!

Tüm dünya 2020 yılının Mart ayı itibariyle Covid-19 salgınına karşı teyakkuza geçti. Salgın döneminde alınan önlemler, salgına karşı aşı çalışmalarının hızlandırılması, kapanma kararları ve diğer birçok tedbir sonrasında bu kez de ortaya maymun çiçeği virüsü çıktı. Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından alınan karar ile maymun çiçeği hastalığı için “küresel acil durum” ilan edildi. Tıpkı Covid-19 salgınında olduğu gibi başlarda üzerinde çok durulmayan maymun çiçeği için endişeler de artarken, maymun çiçeğine ilişkin yapılan bir çalışma şok etkisi yarattı. Maymun çiçeği vakalarının yaklaşık %98’i eşcinsel ya da biseksüel erkeklerden oluşuyor.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI ŞOK ETTİ

Webtekno haberine göre New England Journal of Medicine isimli dergide yayımlanan bir araştırma, 16 ülke genelinde incelenen enfeksiyonlardan yola çıkarak çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı. Araştırmanın sonucuna göre Nisan ile Haziran ayları arasında görülen maymun çiçeği vakalarının %98 gibi, neredeyse tamamını kapsayan bölümünü eşcinsel ve biseksüel erkekler oluşturuyordu. Ayrıca araştırmaya göre bu vakaların %95 kadarı da cinsel birliktelik kaynaklı ortaya çıkmıştı. The Guardian bu haberi yayınlarken “Bunu neden bu kadar net söylemiyoruz?” ifadelerini kullandı.

“ARTIK NE OLDUĞUNU KONUŞMANIN ZAMANI GELDİ”

Maymun çiçeği vakalarının yüzde 98’ini eşcinsel ya da biseksüel erkekler oluşturuyor! - Resim : 1

Yapılan araştırmaya göre 27 Nisan – 24 Haziran 2022 tarihleri arasında incelenen vakaların %75’i beyaz, %41’i ise HIV virüsü taşıyordu. Vakaların nedeyse tamamında vücutlarda görülen döküntü şikayeti vardı. Hastalık ile ilgili açıklamada bulunan Dr. Will Nutland açıklamasında “Neden, nasıl ve sonuçlarının ne olduğunu konuşmanın zamanı geldi” dedi.

“YAFTALANMA KORKUSU KONUYU GERİYE İTTİ”

Uzmanlar, insanların “eşcinsel ya da biseksüel olarak yaftalanacaklarından korkması”, hastalığın konuşulmasını geri plana itti. Ancak durum böyle devam ederse uzmanlara göre hastalığın yaygınlığı giderek artacak ve bir noktadan sonra cinsel ilişki yoluyla değil, sadece ten temasıyla bile bulaşabilir hale gelecek. Elde edilen verilere göre maymun çiçeği, cinsel birliktelik yoluyla çok hızlı şekilde bulaşabiliyor.

Etiketler: maymun çiçeği