Mansur Yavaş’tan Adaylık Açıklaması: Bugün Yarın Resmi Olacak

Adaylığı konusunda İYİ Parti’nin tavrını değerlendirmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylığının net olduğunu dile getirdi. Yavaş, adaylığının bugün yarın ilan edileceğini kaydetti.

Mansur Yavaş’tan Adaylık Açıklaması: Bugün Yarın Resmi Olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 ilde ayrı aday göstereceklerini söylemesi, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun durumunu merak konusu yaptı. Yavaş, İYİ Parti’nin kararına ilişkin sessizliğini korudu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin 81 ilde ayrı aday çıkarma kararının ardından ilk kez konuştu.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a konuşan Yavaş, adaylığının bugün yarın açıklanmasını beklediğini ifade etti. Yavaş, İYİ Parti’nin tutumuna yönelik soruya ise “Yorum yapmayacağım” dedi.

Yavaş’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

AKŞENER SORUSU

Akşener’in sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ankara’da dört milyon seçmen var, hepsinin oyunu istiyoruz, başka bir şey demek istemiyorum. Yorum yapmak doğru olmaz. Gerekirse ilerleyen günlerde açıklama yaparız. Çünkü henüz adaylığımız kesin değil. CHP Parti Meclisi’nin kararı bekleniyor. Biz “Adayız” diyerek çalışmalara başladık.

‘İDDİAMIZ VAR’

İttifak olmazsa ne olacak?

Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkının desteğini alıyorsak devam ederiz, almıyorsak…(Gülüyor) Nasip kısmet işte. Ama her durumda iddiamız var.

‘BUGÜN YARIN DUYURULACAK’

CHP neden adaylığınızı duyurmadı?

Bugün yarın duyuracaklardır herhalde, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla bir araya gelme fırsatımız olmadı. Ama daha önce “Belediye başkanlarımız görevlerine devam edecekler” dedi. Geçen gün de Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Ankara’da aday aramıyoruz, başarılı bir belediye başkanımız var” diye açıklama yaptı. Ben de ona istinaden adaylığımı ilan ettim.

Sizce ne olur?

Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik anlayışı sergiledik. Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara’da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor.

Akşener’in bu duruşunu nasıl yorumluyorsunuz?

Yorum yapmayacağım

Etiketler: mansur yavaş, chp, ankara